Şekerpareye Adeta Rakip! Hafif ve Lezzetli Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Şekerpareye Adeta Rakip! Hafif ve Lezzetli Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Şerbetli tatlılar, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Özellikle akşam yemeğinden sonra çayla tercih edilir. Bugün sizlere ağızda eriyip giden mavi haşhaşlı sultan tatlısı tarifi vereceğiz. Her yiyen tarif istiyor bizden söylemesi

Bugün sizler için yapımı son derece kolay, lezzeti ile damakları şenlendirecek bir şerbetli tatlı tarifi hazırladık. Şerbetli tatlıların bazıları ağır oluyor, hafifse de adeta bağımlılık yapıyor. Bugün vereceğimiz tatlı da tam da böyle, ağzınıza layık, yiyen bayılacak.

Sultan Tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için:

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kadar un

Ayrıca;

  • İri çekilmiş fındık içi
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • Mavi haşhaş

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limon dilimi

Sultan Tatlısının yapımına geçelim:

İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Suyu, toz şekeri ve limon dilimi tencereye alıp kaynatın. Fokur fokur kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurmaya başlayalım. Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.
sultan-tatlisi-1.jpg
Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından irmiği ilave edip karıştırmaya devam edin.
sultan-tatlisi-2.jpg
Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yoğurun.
sultan-tatlisi-3.jpg
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Ortasını açıp iri fındık içi koyup kapatın.
sultan-tatlisi-4.jpg
Geniş bir kaseye tatlıları koyup üzerine 1 çay bardağı kadar sütü dökün.
sultan-tatlisi-5.jpg
Her tarafını sütle bulayıp haşhaşa ya da fındığa bulayın.
sultan-tatlisi-6.jpg
Fırın tepsisine dizin.
sultan-tatlisi-7.jpg
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şekerbeti dökün.
sultan-tatlisi-7-001.jpg
Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: lezzeti_ask / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler