Şekerpareye Adeta Rakip! Hafif ve Lezzetli Mavi Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Bugün sizler için yapımı son derece kolay, lezzeti ile damakları şenlendirecek bir şerbetli tatlı tarifi hazırladık. Şerbetli tatlıların bazıları ağır oluyor, hafifse de adeta bağımlılık yapıyor. Bugün vereceğimiz tatlı da tam da böyle, ağzınıza layık, yiyen bayılacak.
Sultan Tatlısı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
Hamuru için:
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı kadar un
Ayrıca;
- İri çekilmiş fındık içi
- 1 çay bardağı kadar süt
- Mavi haşhaş
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 limon dilimi
Sultan Tatlısının yapımına geçelim:
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Suyu, toz şekeri ve limon dilimi tencereye alıp kaynatın. Fokur fokur kaynayınca altını kısıp 10 dakika sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurmaya başlayalım. Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.
Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın. Ardından irmiği ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Ortasını açıp iri fındık içi koyup kapatın.
Geniş bir kaseye tatlıları koyup üzerine 1 çay bardağı kadar sütü dökün.
Her tarafını sütle bulayıp haşhaşa ya da fındığa bulayın.
Fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şekerbeti dökün.
Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: lezzeti_ask / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.