Tadı Damakları Şenlendirecek Şehzade Kebabı Tarifi

Tadı Damakları Şenlendirecek Şehzade Kebabı Tarifi
Kebaplar Türk Mutfağında önemli bir yere sahiptir. Neredeyse her şehrin kendine ait bir kebabı vardır. Bugün Manisa'nın meşhur şehzade kebabının tarifini vereceğiz. Kızarmış patlıcanın lokum gibi pişmiş etle buluşmasıyla ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Mutlaka deneyin.

Kebap diyince akla Doğu ve Güneydoğu Anadolu gelse de Manisanın Şehzade Kebabını da unutmamak gerekir. En az Urfa Adana Kebabı kadar lezzetlidir. Kuyruk yağında yavaş yavaş pişen kuzu eti lokum gibi oluyor, kızarmış patlıcanla buluşup fırında bütünleşiyor. Ortaya enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Sizin de beğeneceğinizden eminim. Mutlaka deneyin.

ŞEHZADE KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg iri doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 150 gr kuyruk yağı
  • 5 adet patlıcan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 6 adet domates
  • 3 su bardağı sıcak su

ŞEHZADE KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Ön hazırlıkları yapalım. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin ve biberlerin yarısını yemeklik doğrayın, gerisini halha halka doğrayıp üzeri için ayırın.

✔️ Eti hazırlayalım. Tencereyi ocağa koyun. Tencere ısınınca kuyruk yağını ekleyin. Yap iyice eriyip kıkırdakları kalınca kevgirle onları alıp yağı tencerede bırakın. Yüksek ateşte açık olan tencereye etleri ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kavurun. Daha sonra ara ara karıştırın. Başlangıçta karıştırırsanız etler dağılır. Bu şekilde etler suyunu salıp iyice çekene kadar kavurmaya devam edin.

✔️ Etin suyu çekince 3-4 dakika daha kavurup iri doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soteleyin. Baharatları, tuzu, yeşil biberi ve salçayı da ekleyip iyice kavurun. Ardından domatesleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Sıcak suyuda ekleyip orta ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

✔️ Patlıcanları kızartalım. Suda beklettiğiniz patlıcanları süzüp kurumasını bekleyin. Bol kızgın yağda kızartıp fırın kabına alın.

✔️ Son buluşma aşaması. Patlıcanların üzerine pişen etleri (1 su bardağına yakın bir su kalıyor kıvam alıyor sosu) yayın. Sosu da güzelce eşit çekilde dökün. Sapları alınmış biberleri ve halha halka doğranmış domatesleri de üzerine yayın.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler