Şeflerin Memleketinden Damak Çatlatan Bir Lezzet Dillere Destan Abant Kebabı Tarifi

Şeflerin Memleketinden Damak Çatlatan Bir Lezzet Dillere Destan Abant Kebabı Tarifi
Türk Mutfağında envai eşit kebaplar vardır. Bu lezzetlerden biri de patlıcanın en güzel hali olan Abant Kebabıdır. Karnıyarığa benzese de kuşbaşı kullanılması, üzerinde kaşar olması ve mantar içermesiyle karnıyarıktan farklıdır. Bugün size lezzetiyle damağınızı çatlatacak Abant Kebabı tarifi vereceğiz.

Yaz geldi patlıcanların en lezzetli hali şimdi, bol bol tüketelim.  Abant kebabı tam bir davet yemeğidir. Görüntüsü, lezzeti muhteşem oluyor. Ben kuzu eti kullanıyorum daha kolay pişiyor. Etlerin çok küçük doğranması gerekiyor. Ben kasaptan alırken o şekilde doğratıyorum. Lokum gibi oluyorlar. 

Siz de akşama ne yapsam diye düşünenlerdenseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Tarif defterinize kaydetmelik bir tarif. Buyrun...

ABANT KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet bostan patlıcan (Yumuşak ve iri olanlardan seçin. Ortadan ikiye bölüp kullanacağız.)
  • Patlıcanı kızartmak için sıvı yağ

İç harcı için;

  • 700 gr but kısmından kuzu eti
  • 10 adet mantar
  • 4 adet köy biberi
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Sos için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber

ABANT KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Sinirlerinden ayırdığınız etleri minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Varsa döküm tavanızı kullanın. Tavayı ısıtıp sıvı yağı ekleyin. Yap kızınca etleri ilave edip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte etleri pişirin. Etler suyunu salıp tekrar çekecektir. Eti ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. 

✔️ Yeşil biberlerin çekirdeklerini alıp yemeklik minik minik doğrayın.  Mantarı ve domatesi de minik minik doğrayın.

✔️ Etler suyunu çekip kavrulmaya başlayınca tekrar karıştırıp yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edin. Bu aşamadda ocağın altı harlı olmasın.Orta ateşte soğanlar 1-2 dakika sotelenince biberi ve mantarı ekleyin. 3-4 dakika kavurduktan sonra tuzunu baharatını ilave edip kavurmaya devam edin. En son domatesini ekleyip kısık ateşte 5-10 dakika pişirin. Etler lokum gibi pişmişse ocağın altını kapatabilirsiniz.

✔️ Patlıcanları tam ortadan ikiye bölün. Kızgın bol yağda arkalı önlü kızartın.  Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz tepsiye çıkarın.

✔️ Küçük bir sos tenceresine çok az sıvı yağ koyup salçayı ekleyin. Karıştıra karıştıra salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Soğuk su ekleyerek kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatabilirsiniz.

✔️ Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Orta kısmını çatalla hafif bastırın. Patlıcanların içini iç harcıyla bolca doldurun. Sosu fırın tepsisinin tabanına dökün. Etin üzerine bolca kaşar peyniri yerleştirin.

✔️ Önceden ısıtılmış 220 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Ortalama 10 dakikada hazır oluyor. Sıcak sıcak servis edin. 

Yanına pirinç pilavıyla harika oluyor..

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler