Sebze Diyip Burun Kıvırmadan Deneyin! Görüntüsü Tadı Enfes Oluyor İşte Size Sağlıklı Lezzetli Taze Fasülye Mantısı Tarifi
Benim yaz yemeğimdir kendisi. Diyetisyenimin tavsiyesiyle geçen sene tanışmıştım o gün bugündür mevsiminde yapıyorum. Çok lezzetli oluyor. Taze fasülye çok faydalı bir sebze. Püf noktalarına dikkat ederseniz mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor emin olun. Öncelikle kılçıksız taze fasülye alın. Ben hep Ayşe Kadın Fasülye alıyorum. Uzunlamasına kesince çok güzel pişiyorlar.
Mevsimi de geçmeden bu tarifi mutlaka deneyin.
TAZE FASULYE MANTISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım kg taze fasulye
- 1 büyük kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı (Etin yağına göre azaltıp artırabilirsiniz)
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Üzeri için bir tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
TAZE FASULYE MANTISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Fasulyeleri ayıklayın. Uzunlamasına ikiye bölün ikiye üçe bölün.
✔️ Tencereye kaynar su koyup fasülyeleri yumuşayana kadar haşlayın.
✔️ Tavaya kıymayı orta ateşte kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyin. Tuzunu baharatlarını ilave edin.
✔️ Yoğurdu geniş bir kasede su ile krema kıvamına getirip ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın.
✔️ Servis tabağına haşlanmış fasülyeyi koyun. Üzerine sarımlı yoğurdu gezdirin. En üstüne de kıymalı harcı dökün. İnce kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Soğutmadan yiyin:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.