Şanlıurfa'nın Kebapları Meşhur Ama Bu Bilinmiyor Pek! Ustasından Mangalda Ağız Sulandıran Haşhaş Kebabı Tarifi

Şanlıurfa'nın Kebapları Meşhur Ama Bu Bilinmiyor Pek! Ustasından Mangalda Ağız Sulandıran Haşhaş Kebabı Tarifi
Haşhaş Kebabı, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine ait bir lezzettir. Diğer kebaplara nazaran ismi az duyulmuş olsa da bölgenin tescilli kebaplarından. Et ve sebzeler zırhtan geçirilip mangalda pişiririr. İşte ustasından tam ölçülü tarifi...

Türk Mutfağında yüzlerce kebap var. Urfa, Antep bu konuda başı çekiyor. Bunlardan biri de Haşhaş Kebabı. Etle sebzenin müthiş buluşması sonucu ortaya çıkan lezzet anlatılmaz kesinlikle. Gelen turistlerin yemeden gitmedikleri bu kebap çoktan tescillenmiş bile.

Gaziantep Yemekleriyle kendisini tanıdığımız Harun Usta'nın tarifini sizler için paylaşıyoruz.

HAŞHAŞ KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 700 gr kuzu kaburga
  • 500 gr kuzu but
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet dolmalık yeşil antep biberi
  • 1.5 adet kapya biber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • bir tutam maydanoz

HAŞHAŞ KEBABI NASIL YAPILIR?

✔️ But ve kaburga etlerinin sinirlerini alıp küçük küçük doğrayın.

✔️ Zırhla eti kıyma haline getirin. 5 dakika zırhlayınca tuz ekleyip zırhlamaya devam edin.

✔️ Sarımsakları rendeleyin, Biberlerin tohumlarını alıp iri iri doğrayın. Maydanozun saplarını ayırıp onları da doğrayın. Zırhlamaya başlayın. İncecik olunca suyunu sıkıp baharatları ilave edin.

✔️ Sebzelerle etleri birleştirip tekrar zırhlayın.

✔️ Elinizi ıslatıp 100'er gr'lık etlerle porsiyon yapıp şişlere adana kebap gibi saplayın. Bu işlemi hızlı hızlı yapmanız lazım ve altını üstünü iyice kapatmanız lazım. Etlerin saplanması ve pişirilmesi biraz usta işi ama yaptıkça alışılıyor.

✔️ Alevi geçen mangalda şişler sık sık çevirilerek pişirilir. Yanına piyaz, közlenmiş sebzelerle.. off offf..

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler