Sakatat severlerin vazgeçilmezi lokanta usülü işkembe çorbası tarifi

Sakatat severlerin vazgeçilmezi lokanta usülü işkembe çorbası tarifi
Sağlıklı beslenme konusunda ezber bozan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle haftada 2 kez kelle paça ve işkembe çorbası içtiğini sürekli dile getirmektedir. Peki herkes tarafından sevilmese de sevenlerin müdavimi olduğu işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe çorbasının faydaları neler? Püf noktalarıyla işkembe çorbası yapımını anlattık.

İşkembe çorbasında asıl olan kısım işkembeyi temizlemektir. Bundan dolayı  temizlenmiş işkembe satın alırsanız işiniz kolaylaşır. Ya da kurban kesiminde bir kerede temizleyip buzluğa atarsanız istediğiniz zaman yapabilirsiniz. 

Tarife geçmeden önce işkembenin faydalarına bir bakalım;

  • Sindirime iyi gelir. Mideyi yormaz.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Mide ve bağırsağın daha iyi çalışmasını sağlar
  • Kolesterolü düzenler.
  • Enerji verir, tok tutar.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır.
  • Antioksidan içeriklidir, kanserden korunmak için tavsiye edilir. 
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir açısından zengindir.
  • Kemikleri geliştirir.
  • Stres ve depresyona iyi gelir.

LOKANTA USÜLÜ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

  • 250 gram doğranmış işkembe
  • 3 litre su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için;

  • Pulbiber
  • Limon

LOKANTA USÜLÜ İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİ

  1. Temizlenmiş işkembeyi düdüklüye koyun. Üzerine 3 litre su dökerek 1.5 saat kaynatılır. 
    iskembe-corbasi-detay-3.jpg
  2. Başka bir tencerede zeytinyağı ile unu kavurun. Kavurdugunuz unun üzerine işkembenin suyundan biraz eklenip tel çırpıcıyla un pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Sonra hazırladığınız unlu karışımı işkembeye ekleyin.
    iskembe-corbasi-detay-2.jpg
  4. 3 diş sarımsağı rendeleyip  kaynayan karışıma ekleyin.
  5. Bu şekilde kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  6. Altını kapatmaya yakın 3 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin.
  7. Üzeri için küçük bir tencereye tereyağını, zeytinyağını ve salçayı koyup güzelce kavurun.
  8. İsterseniz sosu tenceredeki çorbanıza direk ekleyip pul biberle karıştırın. Lokantalarda sosunu yanında servis ediyorlar. Tercih sizin. 
    iskembe-corbasi-detay-1.jpg

Servis Önerisi:

  • Sarımsak ve sirke aromasını çok seviyorsanız servis yaparken servis kasesine rendelenmiş sarımsak ve sirke ilave edebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.
  • Üzerine bol acı ve limonla servis edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler