Sahura Ne Yapsam Diyenlere Mayasız Tel Tel Dökülen Kat Kat Meşhur Yozgat Saya Çoreği Tarifi

Sahura Ne Yapsam Diyenlere Mayasız Tel Tel Dökülen Kat Kat Meşhur Yozgat Saya Çoreği Tarifi
Hamur işleri Türk Mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerindendir. Her öğün severek yeriz. Bugün sizlere midenizi yakmayan mayasız harika bir tarif vereceğim. Maya yok mayalama derdi yok daha ne olsun. İşte tel tel ayrılan lezzetli saya çöreği tarifi

Lezzetli tel tel ayrılan bir çörek yapmak sanıldığından daha kolay aslında.  Sahurda sıcacık çörek yapmak için bazı aşamaları bilmek lazım sadece. Uzun uzun mayalama derdi de olmadığı için kısa sürede yapabiliyorsunuz.

Ben bu tarifi yatmadan önce yapıp pişiriyorum sahura çok iyi oluyor. Bazen de hazırlıyorum sahurda pişiriyorum.

Siz de mutlaka deneyin. Beğeneceğinizden eminim.

YOZGAT USULÜ SAYA ÇÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (2 ADET ÇIKIYOR)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı Su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta (akı içine sarısı dışına sürelecek.)
  • 5-5.5 su bardağı un

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

YOZGAT USULÜ SAYA ÇÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle derin bir yoğurma kabına ılık sütü, kabartma tozunu, tuzu, yoğurdu, suyu ve yumurtayı alıp karıştırın. 

✔️ Azar azar  un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Bezelerin üzerini streç filmle örtüp 20 dakika dinlendirin.

✔️ Bu arada aralarına sürmek için tereyağını bir tavaga eritip sıvı yağı koyup karıştırın. Kenarda beklesin bu da. 

✔️ Unlanmış tezgahta pasta tabağı boyutunda bezeyi açın. Aralarına 3 çorba kaşığı yağı fırçayla güzelce sürün. diğer bezeyi de aynı boyutta açıp aynı işlemleri tekrarlayın. 4.bezeyi koyunca yağlamayın.Toplamda 4 beze üst üste olacak.  Bu şekilde streç film sarıp buzdolabına kaldırın. 

✔️ Diğer 4 beze için de aynı işlemi tekrarlayın. 

✔️ Dinlenen hamurları unlanmış tezgahta açın. Çok incecik olmasına gerek yok. Üzerini yine yağlayıp rulo haline getirin ve gül böreği gibi şekil verip  yağlanmış fırın tepsisine alın. Bu şekild 15 dakika dinlenmesi lazım.

✔️ Dinlenen hamuru hafif hafif bastırarak servis tabağı büyüklüğüne getirin.

✔️ Üzerine yumurta sürüp çatal ile çizikler atın.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 

✔️ Fırından çıkınca nemli bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere Şimdiden Afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler