Sahura Doyurucu Fırınsız Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi

Sahura Doyurucu Fırınsız Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Tava Böreği Tarifi
Hamur işlerine bayılıyoruz:) Eğer sizin de canınız börek çekiyorsa şipşak hazırlayacağınız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte size lezzeti uzun süre damağınızdan gitmeyecek hazır yufkadan tava böreği tarifi

Bu börek benim zor zamanlarımın kurtarıcısıdır resmen.  Ani bir misafirim mi geldi, ya da kahvaltı için hızlıdan birşeyler mi hazırlamak istiyorum hemen yapar çay olana kadar hazır ederim. 

Lezzeti de hiç 10 dakikalık bir börek lezzeti değil baştan söyleyeyim:) 

Uzun zamandır bu tarifi yazmak istiyordum kısmet bu zamanaymış. Normalde çayla çok seviyorum ama sahurda ayranla daha çok tercih ettik siz nasıl seviyorsanız o şekilde ayarlayın.

Buyrun tadı damağınızdan silinmeyecek tava böreği yapılışına...

PRATİK TAVA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 1 kase beyaz peynir
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt ya da yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Tavayı yağlamak için)

PRATİK TAVA BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Peyniri rendeleyin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın.

✔️ Bir de sos yaptık mı tamamdır. 

✔️ Tavayı tereyağıyla güzelce yağlayın. Ben 24 cm'lik pilav tenceresini kullanıyorum. Yufkalardan birini tavaya kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın. Üzerine bolca hazırladığınız sostan gezdirin. 

✔️ Diğer yufkanın üçte birini tavaya yerleştirin.

✔️ Üzerine yine sostan sürün ve peynirli iç harcını güzelce yayın.

✔️ Yufkanın üçte brini yine tavaya yerleştirin. 

✔️ Üzerine sostan bolca sürün.

✔️ Şimdi üzerini kamufle etmeye ve kapatmaya geldi:)  Kalan yufkayı ora kısma doğrau yerleştirin. Sakan kenar yufkaları ortada birleştirip kapatın. 

✔️ Tavanın kapağı kapalı bir şekilde orta ateşe pişirin. Altı kızarında servis tabağına çıkarın. Tekrar tavayı yağlayın ve diğer kısmı da pişirin.

✔️ İki yüzü de kızardımı tamamdır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine nemli bir bezle 10 dakika bekletirseniz çok iyi olur. Dilimleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler