Sahura Börek Yapma Fikri Olanlara Yorulmadan Kolayından Maydanozlu Krep Börek

Sahura Börek Yapma Fikri Olanlara Yorulmadan Kolayından Maydanozlu Krep Börek

Börek Türk Mutfağının en sevilen hamur işlerinden. Genelde hazır yufkadan yada elde açılarak yapılsa da bugün sizlere tavada kolay ve lezzetli krep börek tarifi vereceğim. Mutlaka deneyin!

Ramazanın son 10 gününe girdik. Sahura doyurucu birşeyler yapmaya devam. 

Açıkçası sahur için hep kolay tarifler yapmaya çalışıyorum. Hem beni hem midemi de yormaması lazım. Bu tarifi görünce tam benlik diyip denedim. Açıkçası çok beğendim.  Annemin bahçeden getirdiğimiz yeşilliklerle çok iyi gitti.

Siz de denersiniz belk diye paylaşmak istedim. Buyrun tarifimize...

MAYDANOZLU KREP BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su brdağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2.5 su bardağı un

MAYDANOZLU KREP BÖREK TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Yumurtayı, sütü ve suyu derin bir kaba koyun ve mikserle güzelce çırpın. 

✔️ Tuzu vee karbonatı da ekleyip karıştırmaya devam edin. 

✔️ İnce kıyılmış maydanozu ilave edin.

✔️ Yavaş yavaş un ilave ederek akışkan kıvamda bir hamur elde edin.

✔️ Krep tavanız varsa onu yoksa teflon tavayı hafif yağlayın. (Sadece ilk sefer yağlıyoruz)

✔️ Bir kepçe hamurdan döküp tavayı sallayarak her yerine eşit yayılmasını sağlayın.

✔️ Arkalı önlü kızartın.

Servis Önerisi

İçerisine peyniri yeşillikleri sarıp güzel bir sahur yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


varsa krep tavanızı çok az yağlayın. Hamurdan bir kepçe döküp tavayı sallayarak yayılmasını sağlayın.  arkalı önlü kızartın
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

En Yeniler