Sağlıklı tarifler: Yulaflı muzlu şekersiz kurabiye tarifi

Sağlıklı tarifler: Yulaflı muzlu şekersiz kurabiye tarifi

Şeker ve un tüketmiyorum ama kurabiye de yemek istiyorum diyorsanız tam size göre bir tarifimiz var! Çocuklarınıza da rahatlıkla yedirebileceğiniz yulaflı muzlu şekersiz kurabiyeyi yapması da çok pratik. Haydin kahvenin, çayın yanına kurabiye yapmaya...

Hem unsuz ve hem şekersiz kurabiye olur mu olur :)  Lezzeti sizi de şaşırtacak.. Üstelik evdeki kararmış muzlarınızı değerlendirmek için bulunmaz nimet...

YULAFLI MUZLU ŞEKERSİZ KURABİYE İÇİN MALZEMELER

  • 1 olgun muz
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 15 dakika ılık suda bekletilmiş 1 adet incir
  • 4 adet ceviz (Ya da fındık)
  • 1 su bardağı yulaf
  • İsteğe bağlı yarım çay kaşığı tarçın

Bu malzemelerle fındık büyüklüğünde yaklaşık 18 adet kurabiye çıkmaktadır. İsterseniz malzemeleri artırarak çoğaltabilirsiniz

YULAFLI MUZLU ŞEKERSİZ KURABİYENİN YAPILIŞI

  1. Muz, tahin, incir ve cevizi blender yardımıyla ezin. Derin bir kaseye karışımı ekleyerek yulaf, ince kıyılmış ceviz ve tarcinla güzelce harmanlayın. (Ceviz ağıza gelsin diye blenderdan geçirmedik, iri iri bıçakla doğrarsanız daha lezzetli olur.)
  2. Streç film ile kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  4. Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde toplar yaparak fırın tepsisine yerleştirin.
  5. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
  6. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ÖNERİ

Olgun ve çok yumuşamış muzları kullanmak için harika bir alternatiftir.

Diyet menülerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

Bebeklerinize atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz.

 

 

 

Etiketler :
En Yeniler