Sağlıklı tarifler: Kurutulmuş yeşil fasulye yemeği
Yeşil fasülye, yaz aylarının en sevilen sebzelerinden biridir. Kışın da bu lezzetten mahrum kalmamak için yeşil fasülyeyi yazdan kurutup afiyetle yiyebiliriz.
KURUTULMUŞ YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- 2 su bardağı yeşil fasulye kurusu
- 4 dilim domates kurusu
- 4 adet biber kurusu
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
KURUTULMUŞ YEŞİL FASÜLYE YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- 1 litre suyu kaynatın.
- Kaynayan suya yeşil fasülye kurusunu atıp 3 dakika haşlayın. Ve fasülyeleri süzgece çıkarın.
- Aynı suya domates ve biberi de atıp 3 dakika haşlayın. Anı şekilde sudan çıkarın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup kavurun.
- Salaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Haşladığınız kuruların hepsini ekleyip 2 dakika çevirip 2.5 su bardağı su ekleyin.
- Kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Öneriler
Buzlukta sağladığınız kemik suyunuzdan varsa eklerseniz lezzetine lezzet eklersiniz.
Yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışır.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.