Sağlıklı Tarif Önerisi: Limonlu Sarımsaklı Vinaigrette
Her ne kadar 1'e 2 asit-yağ oranı salata sosu için yaygın olsa da, bu tarifte 1'e 1,5 oranını kullanarak hem daha keskin hem de daha asidik bir salata sosu tarifi vereceğiz. Bu tarif daha asidik olduğu için daha az kaloriye sahip. Yani sirke veya limon suyu gibi her 1 fincan asit için 1,5 fincan yağ kullanacağız.
Malzemeler
¾ su bardağı sızma zeytinyağı
5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı limon suyu
1,5 yemek kaşığı Dijon hardalı
1 diş sarımsak, rendelenmiş
¾ çay kaşığı tuz
toz biber
Nasıl Yapılır
Yağ, sirke, limon suyu, hardal, sarımsak, tuz ve biberi sıkıca kapatabileceğiniz kapaklı bir kavanoza koyun. İyice karışana kadar çalkalayın. Hepsi bu kadar. Bu sosu 1 hafta boyunca buz dolabında saklamak kaydıyla güvenle tüketebilirsiniz.
Besin İçeriği
Porsiyon Boyutu: 2 Yemek Kaşığı. Porsiyon Başına: 130 kalori; yağ 14g; sodyum 191 mg; doymuş yağ 2g.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.