Fındıklı acı badem kurabiyesi nasıl yapılır? İşte orjinal acı badem kurabiyesi tarifi

Fındıklı acı badem kurabiyesi nasıl yapılır? İşte orjinal acı badem kurabiyesi tarifi
Türk Mutfağının meşhur Acı Badem Kurabiyesi, severek yediğimiz ama evde yapmaya pek cesaret edemediğimiz lezzetlerdendir. Peki evde acı badem kurabiyesi nasıl yapılır, acı badem kurabiyesinin püf noktaları nelerdir? işte tam ölçülü gerçek acı badem kurabiyesi tarifi...

Acı badem kurabiyesi, I.Murat'ın en sevdiği kurabiye olup, Osmanlı Mutfağından günümüze kadar gelmiş lezzetlerden biri. Genelde pastaneden alınan içi yumuşak, dışı hafif kıtır acıbadem kurabiyeleri makarona benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Bademle de fındıkla da yapılan bu lezzeti biz bugün çiğ fındıktan yapacağız. Bu tarifle yaptığınız acı badem kurabiyelerin, pastaneden aldığınız acı badem kurabiyelerinden hiç bir farkı olmadığını görünce çok şaşıracaksınız. Mis gibi kurabiye kokusu ile çay/kayve saatlerinize eşlik edecek lezzetli Acıbadem Kurabiyesi yapmak isteyenleri bir adım öne alalım.

Acı Badem Kurabiyesi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 2.5 su bardağı toz fındık (çiğ fındığı rondoda çekip un haline getirin)
➞ 2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
➞ 4 adet yumurta beyazı
➞ Çeyrek limon suyu

Acı Badem Kurabiyesi nasıl yapılır?
✔️ Geniş bir tencereye toz halindeki fındığı ve şekeri alıp güzelce harmanlayın. Tek tek yumurta beyazını ekleyip hamura yedirin ve güzelce yoğurun.
✔️ Homojen bir kıvam aldığında ocağın altını açıp kısık ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Şekerin eriyip erimediğini kontrol etmek için parmaklarınızla dokunup kontrol edin. Yaklaşık 6 dakika da pişiyor.
✔️ Pişen hamuru sürekli karıştırarak ılıtın. ılıyınca limon suyunu ekleyip yine karıştırarak soğutun.
✔️ Soğuduktan sonra sıkma torbasına koyun. Kıvamı soğuyunca katılaşacaktır.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıkma torbası ile sıkın. İstediğiniz büyüklükte sıkabilirsiniz. Orta boy gayet ideal oluyor.
✔️ Dilerseniz üzerlerine 1 tane badem yerleştirebilirsiniz.
✔️ Fırını 140 dereceye ayarlayıp fanlı ayarda 22 dakika pişirin. Daha fazla pişirirseniz kurur.
✔️ Fırından çıkan kurabiyeleri kağıdıyla birlikte ters çevirin.
✔️ Fırçayı suya batırıp hepsinin üzerinden geçin, Hafif arkalarından ıslak bezle de geçerseniz kolayca çıkacaktır.
✔️ Hafif nemliyken vakit kaybetmeden birbirine yapıştırın. Çok nemli değilse fırçayla çok az su sürüp birbirine yapıştırın.

Cam kavanozda kapalı bir şekilde uzun sure bayatlamadan saklayabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler