Sadece 2 Yufkadan Yapılan Tavuklu Nohutlu Orjinal Avunya Mantısı Tarifi

Sadece 2 Yufkadan Yapılan Tavuklu Nohutlu Orjinal Avunya Mantısı Tarifi
Mantı severlerin yeni favorisi olacak çok kolay ve lezzetli bir mantı tarifi vereceğiz bugün. Tadı damakta kalan Avunya Mantısı ve püf noktaları için buyrun tarifimize...

Bugün sizlere enfes bir mantı tarifi vereceğiz. Klasik mantıları bir kenara bırakın ve bu tarifi mutlaka deneyin. Hiç yorulmadan yapacağınız bu mantı için öyle hamur yoğurmaya falan gerek yok. 2 hazır yufka yeterli oluyor. Mantının adını çok az kişi biliyor : Avunya mantısı.

Avunya aslında bir bölgenin adı. Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Balıkesir’in Gönen ilçesi arasında yer alıyor. İçerisinde tavuk, nohut, çıtır yufkalar ve bol yoğurt olan bu mantı Ayvalık ve Akçay'da çok sık tüketiliyor.

Umarım siz de deneyince beğenirsiniz.

AVUNYA MANTISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı yada eritilmiş tereyağı (yufkalarla harmanlamak için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı sotelemek için)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 parça tavuk göğsü (Yaklaşık 300 gr)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Tereyağlı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane

AVUNYA MANTISI NASIL YAPILIR?

✔️ Tavuk gögsünü tencereye alın.Üzerini gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup haşlayın. Haşlanan tavukları didikleyin.

✔️ Yufkaları tezgaha üst üste serin. Ortadan ikiye bölün. Her bir yarım daireyi rulo yapın. 1 parmak genişliğinde kesin.

✔️ Tepsiye yağlı kağıt serip yufkaların rulolarını açarak tepsiye serin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada erimiş tereyağını gezdirin. Elinizle harmanlayın.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana kadar pişirin. Yakşalık 15 dakikada hazır oluyor. Ara ara alt üst ederseniz her tarafının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

✔️ Tavaya zeytinyağını ve yemeklik doğradığınız soğanları koyup soteleyin. Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ardından haşlanmış nohutu ve didiklediğiniz tavukları ekleyin. Tavuğun suyundan 1 çay bardağı kadar da ilave edin. Baharatları de ekledikten sonra tavuk suyunu tamamen çekene kadar pişirin.

✔️ Ezilmiş sarımsakları yoğurtla karıştırıp yoğurt sosunu da hazırlayın.

✔️ Servis tabağına yufkaları koyun. Üzerine tavuklu harcı yerleştirin. En üste de yoğurt sosunu dökün. Bir tavada tereyağını eritip naneyle kızdırtıp üzerine gezdirin ve bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler