Sadece 1 Yufkadan Su Böreği Tadında Oluyor! Fırınsız Tavada Kırpık Börek Tarifi Sırrı İse
Bazen elinizde bir yufka kalır ve buzdolabında sürünür. İşte tam da o zamanlarda yapabileceğiniz harika bir tarif paylaşacağız. Çay demlenene kadar hazır oluyor. Bazen sırf bu böreği yapmak için yufka aldığım bile oluyor.
Yapılışı son derece kolay olan bu böreği mutfakla arası olmayanlar bile rahatlıkla yapabiliyor.
İşte Nefis mi Nefis Tavada Kırpık Börek Tarifi ve malzemeleri...
Tavada yapılan bu börek iştahınızı kabartacak, pişince kokusu tüm evi saracak... Buyrun tarifimize geçelim.
TAVADA PEYNİRLİ KIRPIK BÖREK TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 150 gr beyaz peynir
- 2-3 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
TAVADA PEYNİRLİ KIRPIK BÖREK NASIL YAPILIR?
✔️ Geniş bir kaba yumurtaları alıp güzelce çırpın.
✔️ Sütü ilave edin.
✔️ Rendelenmiş peyniri ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyerek güzelce karıştırın.
✔️ Kullandığınız peynirin tuzuna bağlı olarak ilave tuz ekleyebilirsiniz.
✔️ Yufkayı ortadan ikiye bölün. Her parçayı katlayarak bir parmak eninde şeritler halinde kesin.
✔️ Yumurtalı karışıma yufkaları ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Yapışmaz bir tavanın tabanını tereyağı ile yağlayın. Karışımı tavaya boşaltıp eşit bir şekilde yayın.
✔️ Orta ateşte alt kısmı kızarıncaya kadar pişirin. Alt kısmı kızarınca bir tabak yardımıyla çevirip diğer kısmı da yağlayın. (çevirdikten sonra tavayı tekrar yağlayın)
✔️ Her iki tarafı kızarınca servis tabağına alıp bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.