MasterChef Danilo Şef'ten Ratatouille Tarifi. Ratatouille Nedir, Nasıl Yapılır

MasterChef Danilo Şef'ten Ratatouille Tarifi. Ratatouille Nedir, Nasıl Yapılır
Ratatouille (Ratatuy) meşhur fransız yemeklerinden biridir. Bugün sizlerle MasterChef juri üyelerinden Danilo Şef'in özel Ratatouille tarifini paylaşacağız. Görüntüsü, lezzeti şahane...

Yemek yapmayı çok seven küçük bir farenin, sert bir yemek eleştirmeninin kalbini kazanmasıyla tanıyoruz aslında Ratatouille'yı.

Fransa'nın güneyinde, Akdeniz'e yakın bir bölge olan Provence'tan gelen ratatouille, tam bir yaz sebze güvecidir. Kabak, patlıcan, domates, biber, soğan ve sarımsakla yapılan bir Fransız geleneksel yemeklerinden biri olan Ratatouilla bizde ki sebze türlüsünü andırıyor. Sebzelerin kesilmesi dikkat ve özen istiyor.

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef juri üyelerinden Danilo Şef'in özel Ratatouille tarifini bugün sizlerle paylaşacağız.

Gelin tarifimize geçelim.

RATATOUİLLE (RATATUY) İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kara kabak
  • 2 adet yeşil kabak
  • 1 adet soğan
  • 1/4 sarımsak
  • 2 yaprak fesleğen
  • 2 adet biberiye
  • 1 dal kekik
  • 50 gram zeytinyağı
  • 20 gram balsemik
  • Tuz/biber

RATATOUİLLE (RATATUY)NASIL YAPILIR?

✔️ Bütün sebzeleri slays makinesinde 1 cm boyutunda yuvarlak kesip sahana yerleştirin.
✔️ Soğanı, sarımsağı, zeytinyağını tencereye alıp oteleyin. Biraz sebze suyu ilave edip püre haline gelinceye kadar kavurmaya devam edin.
✔️ Sahandaki sebzelerin üzerine dökün.
✔️ Sosunu ekledikten sonra 150 derecede, 25 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler