Ustasından Tüm Püf Noktalarıyla Gerçek Püreli Beykoz Kebabı Tarifi! Yanında Tane Tane Pilav Super Oluyor
Bugün sizlere patlıcan yatağında kuşbaşı etli, kaşarlı, püreli enfes bir kebap tarifi vereceğiz. Beykoz kebabı tam bir davet yemeği. Patlıcanların cinsi önemli! İçi dolu dolu, acı olmayan ve çekirdeksiz kemer patlıcan olmasına özen gösterin. Fırında piştiği için de oldukça sağlıklı. Bazı restorantlarda tavuklusu da yapılıyor, dilerseniz o şekilde de deneyebilirsiniz.
Hazırsanız başlayalım damakları çatlatalım:)
Beykoz Kebabı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 5 adet kemer patlıcan
- 300 gr dana but eti
- 600 gr domates
- 4 adet sivribiber
- 1 baş kurusoğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı öğütülmüş kayatuzu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tane karabiber
- 1 tutam kaşar peyniri
Patates Püre İçin Malzemeler :
- 2 adet büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından biraz az süt
Beykoz Kebabının yapılışına geçelim:
Patlıcanların sap kısımlarını çıkarmadan yeşil kısımlarını alıp pijamalı soyun.Tepsinin altına gelecek kısmını çok az alın. Orta kısmını da çok fazla derin olmayacak şekilde kesin.
Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar yağ gezdirin. Tuz serpip her tarafını ovalayın her yeri yağlansın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Bu arada püresini hazırlayalım. Bunun için patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve tencereye alın. Üzerine tuz ekleyin. Patatesin üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup tencereyi ocağa alın.
Etli harcı için hazırlıkları yapalım. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini alıp ince ince doğrayın. Kuru soğanı da yemeklik doğrayın. Sarımsakları da doğrayın.
Tencereyi ocağa alıp zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Eti ilave edip yüksek ateşte karıştırmadan 2 dakika kadar pişmesini bekleyin. Daha sonra ara ara karıştırarak suyu çekene kadar kavurun. Ocağın altını kısıp soğanları ilave edin.. Soğanlar renk değiştirince biberleri ekleyin. Domatesleri, salçayı ve 1 su bardağı kadar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 20-30 dakika sonra etin pişip pişmediğini kontrol edin. Tuzunu, karabiberini, kimoyunu ekleyip ocağın altını kapatıp iç harcı dinlenmeye bırakın.
Bu arada patatesler pişince püreyi hazırlamaya başlayalım. Patateslerin suyunu süzün. Tenceresi de soğumadan hemen patateslerin üzerine tereyağ ekleyip ezin. Patatesler püre haline gelince sütü ekleyip iyice pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Bu arada fırında pişen patlıcanları tezgaha alın. Kestiğiniz çizgiden tatlı kaşığı ile açıp oyuklar oluşturun ve iç harcını kaşık yardımıyla doldurun.
Patlıcanları doldurduktan sonra çok az bir harç kalıyor. Harcın üzerine çok az su dökerek karıştırın ve kıymalı kısmı patlıcanların üzerine alın. Kalan sulu kısmı da tepsinin tabanına dökün.
Hazırladığınız püreyi patlıcanların üzerine yayın.
Patateslerin üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ustadan Al Tarifi / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.