Puf puf kabaran meşhur sariyer poğaçası tarifi
Canı poğaça çekenleri buraya alalım! Çay saatlerine, gün sofralarına çok yakışacak bu poğaçalar o kadar leziz ki, yiyen tarifini alıyor.
Sütsüz Sarıyer Poğaçası İçin Hangi Malzemeler Gerekli?
➞ 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
➞ 1 adet yumurta
➞ 2 yemek kaşığı yoğurt
➞ 1 su bardağı ılık su
➞ 1 paket instant maya
➞ 2 yemek kaşığı şeker
➞ 1,5 tatlı kaşığı tuz
➞ Aldığı kadar un
İç harcı için;
➞ Beyaz peynir
➞ Maydanoz
Üzeri icin;
➞ 1 adet yumurta sarısı
➞ 1 çay kaşığı sıvıyağ
Sütsüz Sarıyer Poğaçası Nasıl Yapılır?
✔️ Yoğurma kabına ılık suyu, şekeri ve mayayı alıp karıştırın. 5 dakika bekletin.
✔️ Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yoğurdu, yumurtayı ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
✔️ Tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alın.
✔️ Hamurdan 20 tane mandalina büyüklüğünde beze yapın.
✔️ Bezelerin üzerini örtüp 10 dakika bekletin.
✔️ Her bir bezenin ortasını elinizle bastırarak inceltin ve ortasına peynirlikarışımı koyun.
✔️ Avuç içinizle kenarını hafifçe bastırın.
✔️ Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Bir kasede yumurta ile sıvı yağı karıştırıp fırça ile üzerlerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.