Püf Noktalarıyla Erimeyen Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Acı Süs Biber Turşusu Yapımı

Püf Noktalarıyla Erimeyen Kaynar Suyla Çıtır Çıtır Acı Süs Biber Turşusu Yapımı
Türk Mutfağında turşuların yeri ayrıdır. Herkesin turşusu güzel olmaz. Lezzetli bir turşu özellikle et yemeklerinin, kısırın, çiğ köftenin, pilavın ayrılmaz parçasıdır. Bugün sizlere kaynar suyla yapılan çıtır çıtır acı süs biber turşusu tarifi vereceğiz. Tüm püf noktaları...

Acı biberin metobilizmayı hızlandırma özelliği var. Yazın çiğden kışın ise turşusunu yeris diye bahçeye bol bol ektik biz. Ben dalında çok fazla büyümeden (kartlaşmadan deriz biz) küçük küçük koparıp yapıyorum. Her seferinde bir kavanoz toplayıp yapıyorum.

Geleneksel usulle de çok turşu yapsam da özellikle kornişon ve acı biberde kaynar su tekniğini daha çok kullanıyorum. 10 gün sonra kısırın, pilavın, etin en yakın arkadaşı oluyorlar:)

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye tam tarifini püf noktalarıyla veriyorum.

İlk olarak iyi bir turşu için bazı püf noktaları bilmek lazım.

  • Kullanılacak sebzelerin çok iyi yıkanmış olması gerekir.
  • Sirkenin miktarı önemli. Fazla sirke turşuyu karartır.
  • Sert ve kiraçli sular ekşime yapar.
  • Cam kaplar turşu için en ideal olanlardır.
  • Tuzu az olan turşular yumuşak olur, kütür kütür olmaz.

KAYNAR SUYLA KURULAN ACI SÜS BİBER TURŞUSU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
.
1 lt'lik kavanoz için;

  • 350-400 gr acı biber (1 litrelik kavanozaun aldığı kadar)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yeteri kadar su
  • Üzeri için 4 dal maydanoz

Yarım litrelik kavanoza yapmak istiyorsanız bir çay bardağı üzüm sirkesi, 1 tatlı kaşığı solusu kaya tuzu, 2 diş sarımsak kullanın.

KAYNAR SUYLA KURULAN ACI SÜS BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

✔️ Biberleri yıkayıp geniş bir kaba koyun ve 1 gün oda sıcaklığında bekletin.

✔️ Biberlerin sap kısımlarını kesin. Orta kısmından bir çizik atın. (İçinin suyla dolması için)

✔️ Sarımsakların kabuklarını soyun.

✔️ Temiz kuru kavanozun tabanına sarımsağın yarısını yerleştrin. Üzerine biberler sıkı sıkı basın. Kalan sarımsakları ekleyin. En ütede maydanozu sapıyla koyun.

✔️ Sirkeyi ilave edin. Üzerini tamamlayacak kadar içme suyu koyun. (Bu işlemi sirkeli su karışımının miktari için yapıyoruz).

✔️ Sirkeli su karışımını tencereye boşlatıp kaynatın.

✔️ Bu arada başka bir tencerede su kaynatıp kaynar suya kavanoz kapağını koyun.(Vakumlamak için bu şekilde yapıyoruz)

✔️ Kaynayan sirkeli su karışımını kavanoza boşaltıp hiç vakit kaybetmeden kaynar sudaki kavanoz kapağı ile sıkıca kapatın.

Soğuyana kadar 1 gün bulunduğu yerden hiç kıpırtatmayın. Ertesi gün serin ve güneş almayan yerde muhafaza edebilirsiniz.

10 gün sonra turşunuz hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler