Pratik tarifler: İşte güveçte kaşarlı mantar tarifi
Sizi fazla yormadan neredeyse tüm yemeklerin yanına yakışacak bi tarifimiz var. İster kahvaltıya ister balığın, etin yanına pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
FIRINDA KAŞARLI MANTAR İÇİN MALZEMELER
- Taze kültür mantarı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1 çay bardağı su
FIRINDA KAŞARLI MANTARIN HAZIRLANIŞI
- Mantarlar yıkayıp kabuklarını soyun.Bir fırın kabına dizilir. (Güveç kaplarını da kullanabilirsiniz)
- Üzerlerine çok az tuz serpin.
- Suyu kenarından ekleyin.
- Yağlı kağıdı çeşmenin altında ıslatıp sıkın. Mantarların üzerini kapatın.
- Fırın kabınızı, hava almayacak şekilde aliminyum folyo ile sıkıca kapatın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Mantarlar yumuşayınca yağlı kağıdı ve aliminyum folyoyu çıkarın.
- Mantarların üzerine kaşar peynirleri yerleştirip tekrar 5-10 dakika daha fırınlayın.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Öneri
Balığın yanına güzel bir alternatif olabilir.
Pazar kahvaltılarınızda sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.