Patatesleri haşlamadan börek nasıl yapılır? İşte çiğ patatesten pratik rulo börek tarifi
Börek tutkunlarının yüzünü güldürecek lezzetli bir tarifimiz var bugün. Bu böreğin en güzel tarafı patates haşlamaya gerek olmaması.Hazır yufka ile hazırlanan favori börekleriniz arasına girebilecek bu böreği yapmak için kolları sıvayın. Yerken gözlerinizi alamayacağınız bu lezzetin keyfini çıkarın...
Patatesli Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeler
➞ 3 adet hazır yufka
İç harcı için;
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 4 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 4 adet çiğ patates
➞ Tuz karabiber, pulbiber
➞ 1 su bardağı beyaz peynir
➞ 1 su bardağı kaşar peyniri
➞ Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Sosu için;
➞ 1 su bardağı süt
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay su bardağı su
➞ 1 adet yumurta
Patatesli Rulo Börek Nasıl Yapılır?
✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı alıp tavada 4-5 dakika soteleyin. Rendelenmiş çiğ patatesi ilave edip kavurmaya devam edin. Patatesler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcına peynirleri ve minik doğranmış maydanozları ilave edip karıştırın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve suyu bir kasede karıştırın.
✔️ Yufkayı tezgaha serin. Sostan her yerine güzelce sürün. 2.yufkayı üzerine yerleştirin, tekrar soslayın.3.yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sosu sürün. Çok kenara gelmeden iç harcını yufkaların tüm yerine eşit bir şekilde yayın.
✔️ İki kenardan içe katlayıp rulo olarak sarın.
✔️ Ortadan ikiye ayırıp buzdolabında en az 2 saat bekletin. Eğer vaktiniz varsa 1 gün bile bekleyebilir.
✔️ Pişireceğiniz zaman bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Artan sostan fırçayla üzerlerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi kızaran akadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.