Şerbetli kuru incir tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik kuru incir tatlısı tarifi
İncir, tek başına bile yenilebilen müthiş bir lezzettir. Cevizle de tam bir süper ikili olurlar. Aklınıza hemen incirli muhallebili kek geldiyse durun, bu tarif daha da kolay ve çok az malzemeli. İncir dolması, kuru incir tatlısı olarak da bilinen bu lezzet; genellikle manda kaymağıyla yeniyor. Şekerini azaltıp üzerine balla yemeği sevenler de yok değil. Siz damak zevkinize göre ayarlayın. Lafı uzatmayalım hemen tarifimize geçelim.
Pratik Kuru İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
➞ 25 adet kuru incir
➞ 1 çay bardağı toz şeker
➞ 2 su bardağı su
Üzeri için;
➞ 1.5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
İçi için;
➞ 13 adet ceviz
Şerbetli Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
✔️ Kuru incirlerin üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bekletin.
✔️ Yumuşayan incirlerin suyunu süzün ve sap kısımlarını kesin. Kestiğini kısmı içe doğru kıvırarak çukur oluşturun. Her birine yarım ceviz yerleştirip geniş bir tencereye alın.
✔️ Üzerine şeker ve suyu ilave edin.
✔️ Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın. Şerbet koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatın. İnmesine yakın üzerine minik minik tereyağları koyun, tereyağı tatlının daha parlak olmasını sağlayacaktır.
✔️ Soğuduktan sonra yanında kaymakla servis edin. Şeker azaltıp bal dökerseniz de çok lezzetli oluyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.