Pratik çilek reçeli tarifi

Pratik çilek reçeli tarifi
Reçel, kahvaltıların damak çatlatan lezzetlerinden biridir. En sevileni de çilek reçelidir. İşte birebir tutan, tam ölçülü çilek reçeli tarifi.

Pazarlarda çilekleri gördükçe tam ölçülü bir çilek tarifi paylaşmak istedim. Reçel daha önce hiç yapmadım, acaba gibi tereddütünüz varsa detaylarına dikkat ettiğinizde annenizin o muhteşem reçeli gibi reçel yapabilirsiniz inanın. Kaynarken kavanozlama tekniğini de kullandınız mı aylarca perlenmeden, küflenmeden muhafaza edebilirsiniz.

Reçel yapımında çileklerin cinsi önemli. Yeni toplanmış, ezilmemiş dağ çilekleri bulabileniz tam ballı lokma olur.

Alternatif tarif: Anne usulü güneşte bekleterek kıvam aldırmak istiyorum diyorsanız da bu tarifimizi deneyin. Pratik tarifimiz ise şöyle...

Malzemeler

  • 1 kg çilek ( Boyutları küçük olursa daha iyi olur,)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

  1. Çilekleri güzelce yıkayın.
  2. Saplarını çıkarın ve derin bir tencereye alın. Eğer çilekleriniz büyükse 4'e bölebilirsiniz, yerken kolay olur.
  3. Üzerine şekeri dökün.
  4. Kapağını kapatıp 1 gün buzdolabında bekletin. Bu sayede çilekler sulanacak ve ekstra su eklemeyeceğiz.
  5. Ertesi gün orta ateşte pişirin. Ara ara kevgirle köpüklerini alın.
  6. Toplam 45 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın.
  7. Cam kavanozlara kaynar kaynar dökün. Kuru ve temiz kapaklarla sıkıca kapatın.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler