Çok kabaran portakallı kek nasıl yapılır? İşte tam ölçülü portakallı kek tarifi

Çok kabaran portakallı kek nasıl yapılır? İşte tam ölçülü portakallı kek tarifi
Portakalla yapılan tüm kekleri unutun! Bu tarifteki ölçüler tam, pamuk gibi bir dokuya sahip kekiniz olacak. Görüntüsü ve lezzetiyle göreni cezbedecek portakallı kek tarifi ve gerekli malzemeler şöyle...

5 çayına, akşam yemeği arkasına şöyle lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız bu tarifimizi yapabilirsiniz. Yapımı hem kolay, hem de çok hafif. Az bir malzeme ile çok kısa bir süre içinde ortaya mis gibi portakal kokulu bir kek çıkacak. İşte karşınızda tüm kalıplarda kullanabileceğiniz tam ölçülü portakallı kek tarifi...

PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • 100 ml krema
  • 100 ml sütlü ya da bitter çikolata

PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle 4 dakika çırpın.
  2. Sütü, sıvı yağı, portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek kısa süreli çırpın.
  4. Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
  5. Önceden ısıtılmş 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  6. Ilıyan keki dilerseniz yarım portakal suyu ile ıslatabilirsiniz, bu sayede daha nemli bir dokusu olacaktır.
  7. Dilerseniz sadece pudra şekeri ile süsleyin. Çikolata ile süslemek isterseniz kremayı ocağa alıp kaynama noktasına gelince kapatın ve çikolatayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu sıkma torbasına koyup keki süsleyin.

Afiyet Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler