Pişmiş Yemek Tuzlu Olursa Ne Yapılır? İşte Endişelenmeye Gerek Yokmuş Dedirtecek 9 Etkili Yöntem

Pişmiş Yemek Tuzlu Olursa Ne Yapılır? İşte Endişelenmeye Gerek Yokmuş Dedirtecek 9 Etkili Yöntem
Bazen yemek yaparken hepimiz kendimizi kaptırır ve gerekenden çok daha fazla tuz ekleriz. Endişelenmeyin! Yemeğin tuzu fazla olunca Bu durumu tersine çevirmenin ve yemekteki lezzet dengesini yeniden kazanmanın yolları var. Tuzlu yemek nasıl kurtarılır, pişmiş yemek tuzlu olursa ne yapılır, yemek tuzlu olursa ne yapılır? İşte cevapları...

Onca emekle yaptığınız yemeğin tadına baktığınızda tuzunu fazla kaçırdığınızı anladığınız anlar hepinizin başına gelmiştir. Hele bir de zamanınız yoksa misafirleriniz kapıda, evdekiler sofrada bekliyorsa eliniz ayağınız birbirine dolanabilir. Peki bu durumda ne yaparsınız? İyi haber şu ki, tuzlu yiyecekleri düzeltmenin birçok yolu var. Panik yapmayın veya akşam yemeğini çöpe atmayın ve paket servisi çağırmayın. Bunun yerine, aşırı tuzlu yiyeceklerinizi kurtarmak için aşağıdaki ipuçlarına göz atın.

1. Sıvı İle Seyreltin

Çorba, güveç, soslarda tuzsuz et suyu, su gibi sıvılar da işinizi yarayabilir. Tüm lezzeti kahbetmemek için sıvıyı azar azar ekleyin.

2. Malzemeleri Artırın

Malzemeleriniz ve zamanınız varsa, tüm lezzetleri eşitlemek için tarifi tuzsuz olarak yeniden yapın ve iki karışımı birleştirin.

3. Daha Fazla Yeşillik Ekleyin

Aşırı tuzlu çorbalar ve güveçler için lahana , ıspanak gibi bazı yeşillikler tuzun bir kısmını emecektir.

4. Nişasta Ekleyin

Tuzu emmeye yardımcı olan nişasta da işinize yarayabilir. Pişmemiş pirinç, kinoa, arpa, makarna veya kuskus gibi malzemeler sünger gibi fazla tuzu emecektir.

5. Patates Atın

patates.jpg

Çorba, güveç gibi yemeklere birkaç parça çiğ, soyulmuş patatesi atın ve yemeğiniz bittiğinde çıkarın. Çiğ patates fazla tuzu emecek ve çok tuzlu olan yemeğinizi tekrar yenebilir hale getirecektir.

6. Asidik Bir Şeyi Karıştırın

2021/07/23/limon.jpg

Beyaz sirke, domates sosu, elma sirkesi, limon suyu iyi bir alternatif olabilir.

7. Su Altında Durulayın

musluk.jpg

Eti veya aşırı tuzlu buharda pişmiş sebzeler soğuk su altında yıkayabilirsiniz. Yeniden başlamaktan zarar gelmez, değil mi?

8. Tatlı Bir Şey Ekleyin

Biraz şeker , esmer şeker, akçaağaç şurubu veya bal bazen işe yarayabilir.

9. Süt Ürünleri Ekleyin

Süt, krema, hindistancevizi sütü , badem sütü ve sade yoğurt gibi süt ürünleri ekleyebilirsiniz.

Kaynak: indiatimes, wideopeneats

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler