Pişmiş Yemek Tuzlu Olursa Ne Yapılır? İşte Endişelenmeye Gerek Yokmuş Dedirtecek 9 Etkili Yöntem
Onca emekle yaptığınız yemeğin tadına baktığınızda tuzunu fazla kaçırdığınızı anladığınız anlar hepinizin başına gelmiştir. Hele bir de zamanınız yoksa misafirleriniz kapıda, evdekiler sofrada bekliyorsa eliniz ayağınız birbirine dolanabilir. Peki bu durumda ne yaparsınız? İyi haber şu ki, tuzlu yiyecekleri düzeltmenin birçok yolu var. Panik yapmayın veya akşam yemeğini çöpe atmayın ve paket servisi çağırmayın. Bunun yerine, aşırı tuzlu yiyeceklerinizi kurtarmak için aşağıdaki ipuçlarına göz atın.
1. Sıvı İle Seyreltin
Çorba, güveç, soslarda tuzsuz et suyu, su gibi sıvılar da işinizi yarayabilir. Tüm lezzeti kahbetmemek için sıvıyı azar azar ekleyin.
2. Malzemeleri Artırın
Malzemeleriniz ve zamanınız varsa, tüm lezzetleri eşitlemek için tarifi tuzsuz olarak yeniden yapın ve iki karışımı birleştirin.
3. Daha Fazla Yeşillik Ekleyin
Aşırı tuzlu çorbalar ve güveçler için lahana , ıspanak gibi bazı yeşillikler tuzun bir kısmını emecektir.
4. Nişasta Ekleyin
Tuzu emmeye yardımcı olan nişasta da işinize yarayabilir. Pişmemiş pirinç, kinoa, arpa, makarna veya kuskus gibi malzemeler sünger gibi fazla tuzu emecektir.
5. Patates Atın
Çorba, güveç gibi yemeklere birkaç parça çiğ, soyulmuş patatesi atın ve yemeğiniz bittiğinde çıkarın. Çiğ patates fazla tuzu emecek ve çok tuzlu olan yemeğinizi tekrar yenebilir hale getirecektir.
6. Asidik Bir Şeyi Karıştırın
Beyaz sirke, domates sosu, elma sirkesi, limon suyu iyi bir alternatif olabilir.
7. Su Altında Durulayın
Eti veya aşırı tuzlu buharda pişmiş sebzeler soğuk su altında yıkayabilirsiniz. Yeniden başlamaktan zarar gelmez, değil mi?
8. Tatlı Bir Şey Ekleyin
Biraz şeker , esmer şeker, akçaağaç şurubu veya bal bazen işe yarayabilir.
9. Süt Ürünleri Ekleyin
Süt, krema, hindistancevizi sütü , badem sütü ve sade yoğurt gibi süt ürünleri ekleyebilirsiniz.
Kaynak: indiatimes, wideopeneats
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.