Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tarifi
Bu helva bildiğimiz helvalardan biraz farklı. Un, tereyağ ve pudra şekeri harmanlandıktan sonra pişirilmiyor. Püf noktalarından biri de unun en kısık ateşte sürekli kavrulması, unun o beyaz rengi çok kaybolmadan yani kahverengiye dönmeden ocaktan alınması. Ve dolapta 3-4 saat mutlaka bekletilerek yenmesi. Canınız çektiyse buyrun tarifimize...
PİŞMANİYE TADINDA SARAY HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 200 gram tuzsuz tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Çok az tepsinin tabanına hindistan cevizi
PİŞMANİYE TADINDA SARAY HELVASI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Teflon tavaya unu koyup kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak kavurun. Unu yakmıyoruz, her tarafını eşit bir şekilde kavurmaya çalışıyoruz:) Un kahverengiye dönmeyecek pembeleşmeyecek hafif sararması yeterli. Önemli olan unun kokusunun çıkması gerekiyor. Ocağın altını kapatın.
✔️ Tereyağını başka bir tavada eritin.
✔️ Eriyen tereyağını ve pudra şekerini una ilave edip iyice karıştırın.
✔️ Borcamın tabanına hindistan cevizini yayın. İsterseniz iri çekilmiş ceviz de dökebilirsiniz. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyip iyice sıkıştırın.
✔️ Bıcakla kesip 3 saat buzdolabında bekletin.
Pişmaniye tadında saray helvanız hazır:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.