Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tarifi

Pişmaniye Tadında Saray Helvası Tarifi
Helvalar Türk Mutfağını sevilen lezzetlerindendir. Bugün size ağızda eriyip giden harika bir helva tarifi vereceğiz. Klasik helvalardan yapılışı biraz farklı olan bu tarif yiyenlerin favorisi çoktan oldu bile. İşte size pişmaniye tadında saray helvası tarifi

Bu helva bildiğimiz helvalardan biraz farklı. Un, tereyağ ve pudra şekeri harmanlandıktan sonra pişirilmiyor. Püf noktalarından biri de unun en kısık ateşte sürekli kavrulması, unun o beyaz rengi çok kaybolmadan yani kahverengiye dönmeden ocaktan alınması. Ve dolapta 3-4 saat mutlaka bekletilerek yenmesi. Canınız çektiyse buyrun tarifimize...

PİŞMANİYE TADINDA SARAY HELVASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Çok az tepsinin tabanına hindistan cevizi

PİŞMANİYE TADINDA SARAY HELVASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Teflon tavaya unu koyup kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak kavurun. Unu yakmıyoruz, her tarafını eşit bir şekilde kavurmaya çalışıyoruz:) Un kahverengiye dönmeyecek pembeleşmeyecek hafif sararması yeterli. Önemli olan unun kokusunun çıkması gerekiyor. Ocağın altını kapatın.

✔️ Tereyağını başka bir tavada eritin.

✔️ Eriyen tereyağını ve pudra şekerini una ilave edip iyice karıştırın.

✔️ Borcamın tabanına hindistan cevizini yayın. İsterseniz iri çekilmiş ceviz de dökebilirsiniz. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyip iyice sıkıştırın.

✔️ Bıcakla kesip 3 saat buzdolabında bekletin.

Pişmaniye tadında saray helvanız hazır:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler