Pişirdiğiniz Tarhana Çorbasının Besin Değerini Artırmak İstiyorsanız Eğer Üstüne Mutlaka..

Pişirdiğiniz Tarhana Çorbasının Besin Değerini Artırmak İstiyorsanız Eğer Üstüne Mutlaka..
Tarhana Çorbası Türk Mutfağı içerisinde tüm çorba türleri arasında en fazla içtiğimiz çorbalardandır. Peki Tarhana Çorbasını pişirdikten sonra besin değeri nasıl artırılır? Anlattık.

Anadolu sofralarında Tarhana çorbasının yeri oldukça büyüktür. Eğer tarhana çorbasını yapıyor ve hastalara veriyorsanız onun besin değerini artırmanız gerekmektedir. Genelde soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar karşısında acılı tarhana çorbası büyük etkiler sağlamaktadır.

Bu yüzden ben genelde grip veya soğuk algınlığı olunca ya tavuk suyu çorbası yaparım ya da tarhana çorbası.

Bazı uzmanlar Tarhanayı hastalara vermeyin. Pek doyurucu değil. Besin değeri yok diye eleştirilerde bulunuyor ve uyarıyorlar.

Haliyle bir çok kişide hasta olduğu zaman tarhana çorbasından uzak duruyor. Oysa buna hiç gerek yok.

Yapmanız gereken aslında çok basit. Ben tarhana çorbasını yaptıktan sonra kaselere eklediğimde üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyorum :)

Böylelikle hem daha doyurucu oluyor hem de besin değeri artmış oluyor. Bakmayın siz tarhana çorbasının besin değeri olmadığını iddia eden uzmanlara. Bugüne dek ne zaman hasta olsam misler gibi acılı tarhana çorbası yaparak ayaklandım.

Sizlere de önerim eğer doyurucu olmadığını düşünüyorsanız mutlaka servis ederken üzerine kaşar peyniri rendeleyip serpiştirin..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler