Pişince Kapış Kapış Gidiyor Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi

Pişince Kapış Kapış Gidiyor Yağ Çekmeyen Mayasız Pişi Tarifi
Pişi kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Kahvaltıya hızlıca hazırlanan yağ çekmeyen mayasız pişi nasıl yapılır? Merak edenler için püf noktalarıyla harika bir tarif hazırladık.

Pişi bizim evin sevilen kahvaltılıklarından biri. Mayasız olanı dah açok seviyorum çünkü kahvaltıda daha pratik birşeyler yapmak istiyorum. Beklemek zor oluyor. Bazen şekilli kalıplarla çocuklarla eğlenerek yapıyoruz, bize aktivite oluyor.

Siz de yapmak isterseniz diye tarifini paylaşmak istedim.

PUF PUF KABARAN PİŞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 Su bardağı yoğurt Kullanmadan yarım saat önce dolaptan çıkarın ki oda sıcaklığında olsun.)
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

PUF PUF KABARAN PİŞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir yoğurtma kabına yumurtayı kırın. Yoğurdu da ekleyip karıştırın.

✔️ Tuzu ve karbonatı ilave edin.

✔️ Azar azar un ilave ederek ele yapışan bir hamur elde edin. (Sert olmasın fazla un koymayın, kabarmaz)

✔️ Yoğurdunuz hamuru kapalı bir şekilde 20 dakika dinlendirin. 

✔️ Tezgahı unlayın. Hamuru üç bezeye ayırın.

✔️ Bezeleri oklavayla açın. Çok da inceltmeyin

✔️ Bardakla kesin. 

✔️ Bol sıvı yağ döktüğünüz tavada kızartın. Dikkat edin hamurları atmadan önce yağ iyice ısınsın. Yoksa yağ çeker..

✔️ Pişileri mutfak havlusu koyduğunuz tabağa alıp sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler