Cahide sultan'dan pırasalı kır pidesi tarifi

Cahide sultan'dan pırasalı kır pidesi tarifi
Türk Mutfağının leziz hamur işlerinden biri de kır pidesidir. İncecik hamuru, herkesin damağına hitap eden muhteşem iç harçlarıyla her öğün sevilerek yenir. Bugün sizlere pizzaya rakip lezzetiyle damak çatalan pırasalı kır pidesi tarifi hazırladık.

Kır pidesi, Kastamonu Mutfağının meşhur lezzetidir. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi, ıspanaklısı da pek güzel olur ama son zamanlarda ben en çok pırasalı kıymalıyı seviyorum. Pırasa olduğunu söylemeseniz hiç anlaşılmıyor bile, çocuklara da sebze yedirmenin mutluluğunu yaşıyorum:) Cahide Sultan'dan aldım tarifini. Gerçekten yemelere doyamıyoruz biz.Fırından sıcacık çıkmış kır bidesinin yanında en çok yeni demlenmiş sıcak çay seviyourum. Bugün yine aklıma düşmüşken size de tarifini vermek istedim..

Pırasalı Kır Pidesi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 su bardağı ılık süt
➞ 1 su bardağı ılık su
➞ 1 çay bardağı zeytinyağı
➞ 1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
➞ 1.5 tatlı kaşığı tuz
➞ 4-5 su bardağı un

İçi için;
➞ 1 kg pırasa
➞ 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
➞ 200 gr orta yağlı kıyma
➞ Yarım demet maydanoz
➞ Tuz, karabiber, çok az kimyon, pul biber

Üzeri için;
➞ Kaşar peyniri

Pırasalı pide nasıl yapılır?
✔️ Yoğurma kabına mayayı, şekeri, ılık sütü ve ılık suyu alıp karıştırın. 10 dakika bekletin. Sıvı yağı, tuzu ilave edin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
✔️ Bu arada iç harcını hazırlayalım. Pırasaları minik minik doğrayın. Tavada zeytinyağında soteleyin. Tencerenin kapağını kapatarak pişirirseniz çok daha kolay yumuşayacaklardır. Ardından kıymayı ekleyip kıymanın rengi dönene kadar kavurun.Tuzunu, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.
✔️ Hamurdan mandaline büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Unladığınız tezgahta uzunlamasına açın. İç harcını koyup kenar kısımlarını harcın üzerine doğru getirerin ve ortasını kapatmayın.
✔️ Yağlı kağıt serdğiniz ırın tepsisine aralıklı dizin.
✔️ Üzerine hiç birşey sürmenize gerek yok. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızaran akadar pişirin.
✔️ Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri ya da mozeralla serpin.
✔️ Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürerek bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler