Pipetle Sarılan Efsane Lezzet! İşte Size Damak Çatlatan Kozalak Mantı Tarifi
Mantı herkes tarafından sevilen lezzetlerden. Bugün size yufka açma derdi olmadan kolay bir mantı tarifi paylaşmak istiyorum.
Ben bazen buzluğa sarıp kaldırıyorum. Canımız çektiğinde çıkarıp kızartıyorum çok pratik oluyor.
Siz de bu harika lezzeti yapıp akşama sofralarınıza koyun ve çocuklarınızın yüzündeki gülümsemeyi görün.
Haydin tarifimize geçelim.
KOZALAK MANTI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 250 gram yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 kase süzme yoğurt
- Bir tutam maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Biber salçası
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sarmak için;
- 1 adet pipet
KOZALAK MANTI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Kıymayı tavaya alın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra orta ateşte kavurun. Ben yağlı kıyma aldığım için tekrar yağ ilave etmiyorum. Eğer etiniz yağsızda bu aşamada sıvı yağ ekleyin mutlaka. Tamamen yağsız olunca lezzetli olmaz. Kıyma iyice suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soteleyin. Salçayı da ekleyip salçanın kokusu gidene kadar ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Gerekiyorsa az biraz su ekleyebilirsiniz.
✔️ Yufkaları tezgaha serin. Önce 4'e. Sonra her bir üçgeni de 5'e bölerek üçgenler elde edin. Üçgenler büyük olmasın.
✔️ Pipetle ince uzun sigara böreği gibi sarın
✔️ Tencereye sıvı yağı koyup kızgın yağda yufkaları kızartın.
✔️ Bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
✔️ Geniş bir servis tabağına kızarmış yufkaları yerleştirin. Ortasını açıp kavrulmuş kıymayı dökün.
✔️ Kıymanın üzerine süzme yoğurdu dökün. Tamamen kapatmasın.
✔️ Bu aşamada arzu ederseniz tereyağlı biber kavurup dökün çok yakışıyor.
✔️ İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.
✔️ Bekletmeden servis edin yoksa yumuşar ve lezzetli olmaz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.