Pilavınız Ağlayacak Tencerede Bir Tane Bile Tane Kalmayacak! Kusursuz Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? İşte sırrı
Neredeyse haftada üç kez yaptığınız pilavı artık kusursuz yapmanın zamanı geldi. Tane tane kusursuz en az lokantalardaki gibi lezzetli pilav yapmayı siz de öğreneceksiniz. Tutturmak zor değil sadece püf noktalarını bilmek lazım..
Buyrun detaylı olarak pilav yapımını öğrenmeye...
TANE TANE ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
TANE TANE ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVIN YAPILIŞI
✔️ Pirincinizi bir kaba koyun. Üzerine tuz ve 3 su bardağı normal (sıcak olmayacak) içme suyu koyup 40 dakika bekletin.
✔️ Beklettiğiniz pirincinizi bol suda 3-4 kez yıkayın nişastası iyice gitsin. Su tamamen berrak olmalı. Süzgece koyup iyice süzmesini sağlayın, hiç su kalmasın.
✔️ Tencereye sıvı yağı ve tereyağı birlikte alın.
✔️ Tereyağı eriyince şehriyeleri ekleyin. Şehriyeniz kahverengiye dönünce süzdüğünüz pirinci ilave edin.
✔️ Tuzu da bu aşamada ekleyip ortalama 3 dakika pirinçleri zedelemeden alttan üste doğru hafif karıştırarak her tarafının eşit kavrulmasını sağlayın.
✔️ Diğer taraftan kaynar su hazırlayıp pirinclerin üzerine ekleyin. Fokur fokur kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp mum ateşince pişmeye bırakın.
✔️ Ortalama 12 dakikada suyunu çekecektir. Kontol edin suyunu tamamen çekmişse tencerenin kapağını kaldırıp yağlı kağıt koyun. Tekrar kapağını kapatıp tezgaha alın (Ocağın üzerinde olmasın ki tekrar pişmeye devam etmesin)
✔️ 15 dakika dinlendirdikten sonra pilavınızı karıştırıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.