Tane Tane Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır

Tane Tane Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır
Genelde Türk mutfağının pilav çeşitleri arasında ya Pirinç Pilavı yapılır ya da bulgur pilavı. Şimdi Sizlere tane tane bulgur pilavı yapmanın püf noktasını vereceğiz. Sebzeli Bulgur Pilavı ve tarifimiz

Sofralarımızın lezzeti, vazgeçilmez olan sebzeli bulgur pilavı nasıl yapılır ? Yapacağımız sebzeli bulgur pilavının tarifi 4 veya 6 kişiliktir. Sizde malzemeleri ölçüsüne göre kişi sayısının azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Sofralarımızın vazgeçilmezi sebzeli bulgur pilavı için gerekli malzemeleri öncelikle görelim. Malzemeleri de damak zevkinize göre çıkarabilir veya hepsini kullanabilirsiniz.

SEBZELİ BULGUR PİLAVINDA KULLANILACAK MALZEMELER NELERDİR ?

  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Adet Patlıcan
  • 2 Adet Domates
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası (İsteğe Göre Biber Salçası ama Biz Lezzeti Açısıdan Domates Salçası Kullandık)
  • 2 Su Bardağı Bulgur Pilavlık
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Tercihinize göre Tereyağı da Kullanabilirsiniz)
  • 4 Su Bardağı Sıcak Su

Malzemelerimizi hazırladıktan sonra yapımı bir o kadar basit ve oldukça lezzetli Sebzeli Bulgur Pilavının hazırlanışına geçelim.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR ?

Sebzeli bulgur pilavı için tavamızı hazırlıyoruz. Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvıyağımızı ekliyoruz ve öncesinden ince doğranmış soğanlarımızı tavamıza ekliyoruz pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız kavrulduktan sonra ince doğranmış yeşil biberimizi ve kırmızı biberimizi tavamıza ekliyoruz.

Eklediğimiz yeşil biberler ve kırmızı biberlerimizi de kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra çizgili şekilde doğranmış olan ve yaklaşık 15 dakika tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlarımızı süzerek tavamıza ekliyoruz ve 2 adet kabuğu soyulmuş domateslerimizi de tavamıza ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı domates salçamızı tavamıza ekleyerek karıştırıyoruz ve tavamızın ağzını kapatarak sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar kavrulmaya bırakıyoruz. Enfes tadı olan Sebzeli Bulgur Pilavımız için aşamalarımızı takip ediyoruz.

Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra su ile yıkadığımız Pilavlık Bulgurumuzu tavamıza ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz ardından 4 su bardağı sıcak suyumuzu tavamıza ekliyoruz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra tuzumuzu ekliyoruz tavamızın ağzının kapatarak Sebzeli Bulgur Pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.

Sebzeli Bulgur Pilavımız suyunu tamamen çekip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Yemeğimiz piştikten sonra ocağın altını kapatıp Sebzeli Bulgur Pilavımızın üzerini kağıt havlu veya havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 10 veya 15 dakika dinlendikten sonra Sebzeli Bulgur Pilavımız servise hazır hale gelecektir. Enfes ve bir o kadar da yapımı kolay Sebzeli Bulgur Pilavımızı afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet Olsun.

SEBZELİ BULGUR PİLAVININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Sebzeli Bulgur pilavını yaparken dikkat etmemiz gereken önemli hususlardan biri bulguru iyi süzmek ve süzülen bulguru 5 dakika kadar bekletmek.

Yemeğimizi yapmadan önce patlıcanları tuzlu suda dinlendirmek.

Soğan ve içerisine attığımız sebzelerimizi iyi kavurmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler