Pilavı Bir De Böyle Deneyin! Beğenenleri Bol Olacak Tane Tane Dökülen Mis Gibi Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Pilavı Bir De Böyle Deneyin! Beğenenleri Bol Olacak Tane Tane Dökülen  Mis Gibi Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Bugün akşama tek başına doyurucu bir yemek yapmak istiyorum diyenlere gelsin tarifimiz. Yanına ayran ya da cacık tamamdır. İşte size püf noktalarıyla tane tane mis gibi patlıcanlı bulgur pilavı tarifi

Patlıcan sevmiyor oğlum. Sadece bu şekilde yedirebiliyorum. O yüzden bizim evde her hafta pişer. Bulgura patlıcan çok yakışıyor gerçekten .  Zaten bulgur son derece faydalı yiyeceklerden. Bu şekilde sebzeli hali oldukça sağlıklı ve besleyici oluyor. 

Siz de bu şekilde deneyin mutlaka , seveceğinizden eminim.

PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı normal pilavlık bulgur 
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet köy biberi
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

PATLICANLI BULGUR PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanları alacalı soyun. Küp küp doğrayıp su dolu bir kaba koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz da ilave edip kenarda bekletin.

✔️ Biberleri patlıcanla aynı büyüklükte doğrayın.

✔️ Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

✔️ Tavaya sıvı yağı koyup ocağın altını açın. Yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. 2-3 dakika hafif soteleyin. Bu aşamada tereyağını ilave edip tereyağının erimesini sağlayın.

✔️ Patlıcanları güzelce yıkayıp süzün ve sotelediğiniz soğana ekleyin. Ortalama 5 dakika kavurun.

✔️ Biberleri ekleyip karıştırın  2 dakika da o şekilde kavrulsun. Domatesleri, ince doğranmış sarımsakları da ekleyip karıştırın.

✔️ Sıra geldi salçayı eklemeye. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. 3-4 dakika krıştıra karıştıra pişirin.

✔️ Bulguru süzgece koyup sudan geçirip karışıma ekleyin. 2-3 dakika kavurmanız yeterli.

✔️ Tuzunu baharatını ekleyin.

✔️ Kaynar su ilave edip fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp pilavınız suyunu çekene kadar pişirin.

✔️ Pilav suyunu çekince  ocağın altını kapatıp 15 dakika dinlendirin.  

Doyurucu lezzetli mis gibi pilavınız hazır. Yanına sadece cacık, soğan yeter inanın. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler