Peynir ve tereyağının birleşiminden ortaya çıkan enfes bir lezzet: Erzurum usulü Kuymak Tarifi
Daha çok karadeniz bölgesinde yaygın olarak yapılan kuymak Erzurum'da da oldukça popüler. Erzurum usulü kuymak tarifinde yöreye ait civil peynir kullanılıyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Erzurum usulü kuymakta yöreye ait civil peyniri kullanılır.
Mıhlama, muhlama gibi farklı isimlerle de bilinen kuymak bizim evin vazgeçilmezlerinden... Oldukça da besleyici! Buyrun Erzurum usulü kuymak tarifini...
ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİ İÇİN MALZEMELERİ
- 250 gram tereyağı
- 3,5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr civil peynir
ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİNİN YAPILIŞI
- Tereyağını tavaya alıp eritin. (Yakmayın)
- Ayrı bir kasede unu ve yoğurdu güzelce çırpın.
- Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edin ve sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin.
- Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edin ve iyice karıştırın.
- Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir.
- Sıcak sıcak afiyetle yiyin:)
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.