Pelit pastanesinin meşhur Lezzeti! Bol çikolata soslu krokanlı Uludağ pastası tarifi

Pelit pastanesinin meşhur Lezzeti! Bol çikolata soslu krokanlı Uludağ pastası tarifi
Çayın yanında yada kahvenin yanında ikram etmek için lezzetli bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. İşte Bol Çikolata Soslu Krokanlı Uludağ Pastası tarifi... Görenin sizin yaptığınıza inanmayacağı, yemekten kendini alıkoyamayacağı bu lezzeti mutlaka deneyin.

Çikolatalı pasta sevenleri buraya alalım! Pelit pastanelerinin en çok satan Uludağ Pastasını bilen bilir, lokmasını alan mübtelası olur. Bugün o enfes lezzeti evde yapacağız. Tarifin yapılışı biraz farklı. Pandispanya piştikten sonra kara kare kesilip lezzetli bir kremayla harmanlanıyor. İçerisine krokan, çikolata parçacıkları da eklenerek baton kek kalıbı ile buzlukta 1 saat, buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra sonra dilimlenip ev yapımı bol çikolata sosu ile servis ediliyor. Misafire sunumu da çok şık oluyor. Her şeyi ile beğeni toplayacak deneyenlerin tarifini ısrarla isteyecekleri bu tatlıyı sizler de yapın diye aşama aşama yapılışını anlattık. Hazırsanız başlıyoruz...

Uludağ Pasta için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için;
➞ 5 adet yumurta
➞ 1 su bardağı toz şeker
➞ Yarım çay bardağı sıcak su
➞ 1 su bardağı un
➞ Yarım su bardağı nişasta
➞ 1 paket vanilin
➞ 1 paket kabartma tozu

Kreması için;
➞ 2 poşet krem şanti
➞ 1 su bardağı soğuk süt
➞ 1 kutu sıvı krema

Ek olarak;
➞ 2 paket antep fıstıklı krokan
➞ 1 su bardağı kadar çikolata

Çikolata sosu;
➞ 3 yemek kaşığı kakao
➞ 3 yemek kaşığı mısır nişastası
➞ 5 yemek kaşığı toz şeker
➞ 3 su bardağı süt
➞ 1 tatlı kaşığı tereyağ
➞ 150 gram çikolata

Uludağ pastası nasıl yapılır?
✔️ Pandispanyayı hazırlayalım.
5 yumurtanın beyazını ve sarısını ayırın. Yumurtanın aklarına şekerin yarısını ekleyip köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Başka bir kasede yumurta sarılarına şekerin yarısını ekleyip mikserle çırpın. Sıcak suyu ekeyip çırpmaya devam edin. Bir kasede unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı karıştırın. Yumurta sarılarına unlu karışımı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın. 3 aşamada yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karışıma yedirin. Alttan üste köpükleri söndürmeden karıştırmayı ihmal etmeyin.
✔️ Dikdörgen kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Pandispanya hamurunu döküp eşit bir şekilde yayın. 175 derece fansız ayarda pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.
✔️ Pişen pandispanyayı tamamen soğumaya bırakın.
✔️ Bu arada 2 ayrı kasede krema hazırlayacağız. Kasenin birine krem şantiyi ve sütü koyup mikserle çırpın. Diğer kasede de kremayı mikserle kısa sürede çarpıp koyulaşınca bırakın.
✔️ Pandispanyayı ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın.İkişer parmak genişliğinde küp küp kesin.
uludag-pasta-1.jpg
✔️ Krokanları ince ince doğrayın. Parça çikolata isterseniz onları da ekleyin.
✔️ Geniş bir cam kasedeki krem şantiye pandispanya parçalarını, parça çikolatayı, fıstık drajeyi ve krokanları ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Baton kalıbın tabanını streç filmle sarın. Çok fazla ezmeden pastayı kalıba yayın. Kalanını da kaselerin tabanına streç film yapıp porsiyonluk hazırlayın. Üzerine streç filme sarıp 1 saat derin dondurucuda, 2 saatte buzdolabında bekletin.
✔️ Çikolata sosunu hazırlayalım. Tencereye kakaoyu, unu, nişastayı, sütü ve şekeri ekleyip karıştırın. Ocağın altını açıp karıştırarak fokur fokur kaynayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca tereyağı ve çikolatayı ekleyin. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kullanaağınızda mutlaka mikserle çırpın kıvamı efsane oluyor.
✔️ Pastayı kalıptan çıkarıp yavaşça dilimleyin. Servis tabağına koyup üzerini kaplayacak kadar bolca çikolata sosu dökün. Üzerine krokanla çikolatayla süsleyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: lezzeti_ask

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler