Mayasız Kıyır Kıyır Patlıcanlı Poğaça Tarifi

Mayasız Kıyır Kıyır Patlıcanlı Poğaça Tarifi
Hamur işleri Türk Mutfağının ayrılmaz parçasıdır. Poğaçalar, börekler, kekler her daim sevilerek yapılıp yenir. Bugün sizlere her daim kullanmak isteyeceğiniz bir supriz bir iç harcıyla poğaça tarifi vereceğiz. Kimse içinde ne olduğunu anlamıyor, yedikçe de yiyor. İşte size kıyır kıyır mayasız patlıcanlı poğaça tarifi

Yaptığım böreklerin , poğaçaların hep çok lezzetli olduğu söylenir:) Peynir, kıyma, patates, ıspanak dışında sebzeleri de iç harcı olarak kullanıyorum. Pırasa da favorim ama patlıcanlı sahtını salladı bile. Tadına doyum olmuyor gerçekten.

Bugün size tarifini vereceğim tarif börek tadında oluyor. Kıyır kıyır lezzeti çay saatlerine çok yakışıyor. Mutlaka ama mutlaka deneyin siz de deneyince hak vereceksiniz.

MAYASIZ PATLICANLI POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yumurta ( Birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu

İç harcı için;

  • 3 adet patlıcan
  • 2 buyuk kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

MAYASIZ PATLICANLI POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ İç harcını hazırlayalım.Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Rondodan geçirip fazla suyunu sıkın. Tavaya sıvı yağı koyup minik minik doğradığınız soğanı ilave edin(rondodan da geçirebilirsiniz) ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından aynı şekilde minik minik doğradığınız kırmızı biberleri de 1-2 dakika kavurun. Üzerine patlıcanları ilave edip patlıcanlar pişene kadar kavurun. Tuzunu, baharatlarını, domates rendesini ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Pişen harcı soğumaya bırakın.

✔️ Derin bir karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın.Üzerine ılık suyu, zeytinyağını ekleyip karıştırın. Mısır ununu, sirkeyi,yumurtayı, karbonatı da ilave edin. Unun yarısını ekleyip yoğurun. Ardından kabartma tozunu ekeyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 10 dakika dinlendirin.

✔️ Merdana ile açıp bardakla kesin. Yuvarlak hamurların içerisine iç harçtan koyu kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler