Patlıcanı etten daha lezzetli yapmaya hazır olun!
Lezzetli patlıcanlar pazarlarda yerini almaya başladı. Patlıcanı karnıyarıktan kebaba, salatadan pilava pek çok şekilde tüketiyoruz. Bugün sizlere patlıcanla yapılan çok az bilinen bir tarif paylaşacağız.
Biliyoruz kızartma zararlı ama, ara sıra ölçülü tüketerek bu efsaneyi yiyebiliriz:) Gelelim bu tarifin iki püf noktasına. İlk olarak patlıcanların yağ çekmemesi ve kararmaması için bir ön işlem uygulayacağız. 15 dakikanızı alacak bu işlemi sakın atlamayın. Diğer püf noktası ise suda beklettiğiniz patlıcanları iyice kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın.
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 3 litre su + 2 yemek kaşığı tuz (patlıcanları bu suda bekleteceğiz)
- 3 yumurta + 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Patlıcanları bulamak için)
- Galeta unu (Patlıcanları bulamak için)
- Sıvı yağ (Kızartmak için)
Yapılışı
- Geniş bir kaseye 3 litre su ve 2 yemek kaşığı tuz koyup karıştırın.
- Patlıcanların kabuklarını kulpunu kesmeden soyun.
- Hazırladığınız patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu işlemi patlıcanın acısının gitmesini için yapıyoruz. Patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ki tüm patlıcanlar suyun altında kalabilsin.
- 15 dakika sonra temiz bir mutfak havlusuna patlıcanları çıkarın. Havlu peçete yardımıyla kurumasını sağlayın.
- Bir kasede yumurtayı ve nişastayı pürüzsüz olacak şekilde çatalla çırpın.
- Başka bir kaseye galeta unu dökün.
- Patlıcanı önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa bulayın.
- Yayvan bir tavaya sıvı yağını koyup ısıtın.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Kızartan patlıcanları havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Fazla yağını aldıkan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Servis Önerisi
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
- Akşam yemeklerinin yanında meze niyetine de tükebileceğiniz bu tarifi arkadaşlarınıza da önerebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.