Patlamış Mısıra Yeni Bir Soluk! Hazırını Severek Yediğimiz Pirinç Patlağı Evde Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Patlamış Mısıra Yeni Bir Soluk! Hazırını Severek Yediğimiz Pirinç Patlağı Evde Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
Prinç patlağı son dönemlerde oldukça popüler olmuş yiyeceklerden. Tüm marketlerle sıklıkla karşımıza çıkan bu lezzeti evde hazırlamanız mümkün. İşte size püf noktalarıyla pirinç patlağı tarifi

İnsanın pirinç patlağına bayılan çocukları olunca hemen onu evde nasıl yaparım telaşı başlıyor:) Ben de bu işe baş koydum ve başardım.. En iyi sonucu baldo pirinçten aldım. Kurutma aşaması biraz uzun sürüyor ama ondada bizi yoracak bir işlem yok sadece bekliyoruz problem değil yani. 

Sonuç olarak artık evde çocuklara pirinç patlağı yapabiliyorum. Benim yaptığımı severek yiyorlar. Film saatlerinin vazgeçilmesi haline geldi bile..

Siz de evde pirinç patlağı yapmak isterseniz buyrun ...

PİRİNÇ PATLAĞI İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz

PİRİNÇ PATLAĞI NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle ön haşlama işlemini yapmamız gerekiyor. Bunun için pirinçleri ılık suya koyup 30 dakika bekletin. Süzgece koyup bol suda yıkayın. Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya pirinçleri ekleyin. Fokur fokur kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp pilav gibi pişirin.  Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatıp 30 dakika dinlendirin.

✔️ Şimdi kurutma işlemine geçeceğiz ki kızartırken sorun yaşamayalım. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine pirincleri yayın ve tamamen kurumasını sağlayın. Bu işlem biraz uzun sürebilir. Ben genellikle bir gün bekletiyorum kup kuru oluyorlar. 

✔️ Muhteşem lezzete ulaşmaya az kaldı. Tencereye sıvı yağı koyup kızgın yağda kızartın. Üzerine tuz serpip afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler