Patatesli havuçlu zeytinyağlı barbunya tarifi nasıl yapılır
Barbunya, yaz aylarında ayıklanıp dolaba konan, sonrasında da kış aylarında bol bol pişirilen sebzelerin başında geliyor. Demir ve protein bakımından da zengin olduğu için, diyet listelerinde de bolca yer alıyor. Peki barbunya en sağlıklı nasıl pişirilir? İşte tam kıvamında zeytinyağlı barbunya tarifi.
MALZEMELER
- 500 gram taze barbunya (Buzluğa koyduysanız direk kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı şeker
- 2 sarımsak
- Tuz
NASIL YAPILIR
- Küçük bir tencereye barbunyaları koyun. Üzerini 1 parmak geçeçek şeklinde su ekleyip 10-15 dakika kaynatın. (Barbunyalar çok yumuşamasın, çok pişerse dağılır)
- Barbunyaları süzüp bekletin.
- Başka bir tencereye yarım su bardağı suyu ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika soğanların suda pişmesini sağlayın.
- Zeytinyağını ve salçayı ekleyip salçanın kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavurun.
- Küp küp doğradığınız patatesleri, halka halka doğradığınız havucu ve sarımsağı ilave edin. 2 dakika kavurun.
- Şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
- Daha sonra barbunyaları ekleyin, suyunu ayarlayın.(Bir miktar kaynar su gerekebilir)
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ara ara suyunu kontrol edin.
- İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve limonla servis edebilirsiniz.
Kışın buzluğa koyduğunuz barbunyaları kullanmak isterseniz, barbunyaları buzluktan direk çıkarıp kullanın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.