3 malzemeli un kurabiyesi nasıl yapılır? En beğenilen pastane usulü un kurabiyesi tarifi
Un kurabiyesini yerken ağzınız burnunuz bembeyaz olur, nasıl ve kaç tane yediğinizi bilemezsiniz. Her lokması ayrı keyif veren bu kurabiyeler gönülleri çoktan fethetmiştir bile. Şimdiye kadar pek çok un kurabiyesi tarifini denemiş olabilirsiniz. Yumurta, vanilya, nişasta gibi pek çok malzemeden hazırlanan tarifler var ama orjinal un kurabiyesi sadece 3 malzemeyle yapılır. En önemli püf noktası ise öncelikle sade yağ elde etmek gerekir. Neyse lafı uzatmayalım tüm aşamaları tek tek anlatalım...
HAKİKİ UN KURABİYESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr suyu alınmış tereyağı
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Kullanılan su bardağı ölçüsü: 250 ml
HAKİKİ UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını ocağa alıp eritin. Tereyağı tamamen eridiğinde kaşıkla karıştırarak 3 dakika kaynatın. Bulanıklığı gidecek ve parlak, şeffaf bir kıvam alacaktır. Ocağın altını kapatın. İnce bir çay süzgeçiyle cam bir kaba süzün. Bu işlemde tereyağındaki suyu buhar yöntemiyle arındırmış olduk. Tencerenin dibinde ve süzgeçte tortular kalacak ve saf bir yağ elde etmiş olacağız. Bu yağı buzdolabında 1 gece bekletin.
✔️ Buzdolabından çıkardığınız yağı geniş bir karıştırma kabına alın. Yağın en altıntaki beyaz kısmı eklemeyin.
✔️ Üzerine pudra şekerini ekleyip güzelce yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan büyük parçalar koparıp sıkıp tezgahta silindir şeklinde rulo yapın.
✔️ Bir çatalla çizikler atıp verevine kesin.
✔️ Kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri pembeleşmeyecek.
✔️ Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri eleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: MASMAVİ3 MUTFAKTA / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.