Pastane usulü nişastalı poğaça tarifi ve püf noktaları

Pastane usulü nişastalı poğaça tarifi ve püf noktaları
Türk Mutfağında hamur işlerinin yeri bir ayrıdır. Bugün sizlere herkesin beğenerek yediği ve tarif istediği nişastalı poğaça tarifimi paylaşacağım. Tüm puf noktalarıyla...

Nişastalı poğaçayı her hafta yaparım neredeyse. Genelde kahvaltıya yaptığım bu lezzeti, bu aralar yanında yeşillik, domates, peynir, zeytin ile sahurda severek yiyoruz. Ekmek yerine bayılarak yiyor bizimkiler. İşte yemelere doyamayacağınız pamuk gibi nişastalı poğaça tarifi

MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 kutu krema (kutu krema yoksa 2 su bardağı süt de olur)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Derin bir yoğurma kabına yaş mayayı alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Cezvede ısıttığınız ılık sütü de üzerine döküp 10 dakika bekletin.

Sırayla kremayı, sıvı yağı, yumurtanın beyazını, nişastayı, tuzu dökün. En son azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için kapağını kapatın

Mayalanan hamurdan bezeler yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla çizin.

Tepsi mayası için 1 saat bekletip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler