Pastane usulü mini pizza poğaça tarifi nasıl yapılır?

Pastane usulü mini pizza poğaça tarifi nasıl yapılır?
İtalyan mutfağının en yaygın yiyeceklerinden olan pizza artık Türk mutfağında da yapılan ve oldukça sevilen hamur işlerinden biri oldu. Doğum günlerine, çay saatlerine, pazar kahvaltılarına harika bir alternatif olan bu lezzetin tam ölçülü ve kolay tarifini sizlerin begenisine sunuyoruz

Pizza poğaça, pastanelerin tuzlu olarak en çok sipariş alınan lezzetlerdendir. Bizim çocuklar da hem pizzaya hem poğaçaya bayılınca pizza poğaça da evde en çok sevilen hamur işi durumundadır.

Öncelikle lezzetli pizza poğaça yapmak için bilmeniz gereken tüm püf noktalarını bir listeleyelim.

  • Suyun ve sütün ılık olması çok önemli. Sıcak ya da soğuk olursa mayalanmada sorun yaşarsınız.
  • Kek de olduğu gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması tüm tariflerin altın kuralı. Burada da yumurtayı direk buzdolabından çıkarıp kullanmak yerine önce oda ısısına getirin.
  • Hamurun sıcak bir ortamda mayalandırın. Mayalanma süresi hava şartına göre değişse de ortalama 1 saatte mayalanacaktır.
  • Unu kontrollü ekleyin. Çok un koyarsanız poğaçalarınız sert olur.
  • Üzerine koyacağınız malzemeler tamamen size kalmış. Küçük doğramaya özen gösterin sadece...
  • Dilerseniz yumurta sürdükten sonra haşhaş ya da susam da döküp farklı bir görüntü elde edebilirsiniz.
  • Pişen poğaçaların üzerini 5 dk nemli bir bezle kapatmak poğaçaları pamuk gibi bir lezzete dönüştürecektir.

Artık tarifimize geçebiliriz...

Pizza Poğaça İçin Gerekli Malzemeler
➞ 1 çay bardağı su
➞ 1 su bardağı süt
➞ 2 yemek kaşığı şeker
➞ 1 paket yaş maya (Ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 tatlı kaşığı dolu dolu tuz
➞ 1 tane yumurta
➞ Alabildiği kadar un

Üzeri için;
➞ 1 adet yumurtanın sarısı
➞ Yeşil biber
➞ Domates
➞ Kaşar peyniri
➞ Sucuk, sosis, mısır, mantar tamamen size kalmış...

Pizza Poğaça Nasıl Yapılır?
✔️ Yoğurma kabına mayayı, ılık sütü, ılık suyu ve şekeri alıp 10 dakika bekleyin.
✔️ Üzerine yumurtayı, sıvı yağı ve 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
✔️ Tuzu ilave edin.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak, ele yapmayan bir hamur elde edin . Hamuru 5-6 dakika kadar yoğurun ki tamamen pürüzsüz bir kıvam alsın.
✔️ Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
✔️ 15 dakika tepside mayalandırın.
✔️ Elinizle ortasına hafif bastırıp yassılaştırın. Kenarlarına dokunmayın.
✔️ Çukura ince bir dilim kaşar peyniri, yeşil biber, sucuk, sosis, domates (isteğe bağlı hepsi) yerleştirin.
✔️ Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika bekleyin.
✔️ Daha sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler