Pastane Usulü Kırılmayan Çatlamayan Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Pastane Usulü Kırılmayan Çatlamayan Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Sizler için evde hızlı, kolay ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız muzlu rolo pasta tarifi vereceğiz. Rulo yaparken çatladı kırıldı derdiniz olmadan yapacağınız bu lezzetin tüm püf noktalarını sizler için hazırladık.

Bu pastayı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. Muzun ve pastaci kremasının buluşmasına herkes bayılıyor. Evde pastanedeki muzlu rulo pastayı yaparak siz de evdekilerin yüzünü güldürün. Önceki rulo pasta maceralarınız hüsranla sonuçlanmış olabilir, gözünüz korkmasın, bir kaç püf noktasına dikkat ederseniz ne kırılma ne çatlama oluyor. Haydin kolları sıvayın, damakları şenlendirelim...

Muzlu Rulo Pasta tarifinin malzemelerini sıralayalım:

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çimdik tuz

Pastacı kreması için

  • Bir adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı toz tepeleme şeker
  • 2 su bardaği süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bir paket vanilya şekeri

Arasına Koymak İçin;

  • 2,5 muz

Üzeri İçin;

  • Pudra şekeri

Muzlu Rulo Pastanın yapımına geçelim:

✔️ Kremayı hazırlayalım, soğusun. Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı alıp karıştırın. Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ve tereyağını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın . Kabuklanmaması için streç filmle sarıp soğumaya bırakın.
✔️ Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
✔️ Pandispanyayı hazırlayalım. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarısına şekeri, ılık suyu, limonu yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayıyı yumurta sarılarına ekleyıp bir kaşık veya spatulayla yukardan aşaya yavaş yavaş pürüzsüz bir kıvama getirin. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Bu karışımı yumurta sarısı olan karışıma üç aşamada ekleyın.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip pandispanya hamurunu yayın. Yaklaşık 15 dakikada hızlıca pişeceklerdir. Fırından çıkar çıkmaz kağıt ile birlikte rulo yapın. Nemli bir bez örtüp ılımasını bekleyin.
✔️ Kremayı mikserle 1 dakika çırpın ve kekin arasına sürün. Muzları yerleştirin. Tekrar rulo yapıp 2 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: sema_s_kitchen / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler