Şimdiye Kadar Yaptıklarınızı Unutun! Pastane Usulü Bayatlamayan Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi
Pastanedeki o meşhur dereotlu poğaçadan vazgeçemiyor ama evdekilerin tadı bir türlü onun gibi olmuyorsa bu tarif tam size göre!
Üstelik mayalanma derdi de yok, tam acil durum kurtarıcısı. Hemen yoğurun atın fırına, çay demlenene kadar pişirip servis edebilirsiniz. Tüm hamur işi tariflerindeki gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
DEREOTLU POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Bir tutam ince kıyılmış dereotu
- 3,5 su bardağına yakın un
İçine koymak için;
- Sevdiğiniz bir çeşit peynir
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 damla pekmez
- Çörekotu
DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️ Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri alıp güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun ortasına koyup elinizle açın. İçine sevdiğiniz bir peyniri koyup kapatın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Minik bir kasede yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu serpiştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi pişirene kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: cupcakepembe / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.