Tel Tel Ayrılan Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır? İşte Tarifi ve Püf Noktaları

Tel Tel Ayrılan Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır? İşte Tarifi ve Püf Noktaları
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de hamur işleri şüphesiz. Hem kahvaltıda hem 5 çayında aklımıza direk onlar geliyor, severek yiyoruz. Şimdi sizlere pastanelerde en çok satın alınan açmaların tarifini ve sırrını paylaşacağız. Meğer ne kadar da kolaymış!

Açma yapmak maharet ister. o pamuk gibi yapısını herkes tutturamaz. Şimdi sizlere oyle bir tarif vereceğiz ki bu tarifi uyguladıktan sonra pastaneden bir daha açma almayacaksınız! Ben her zaman iki ölçü yapıp, bi kısmını soğuduktan hemen sonra 2'şer 3'erli poşetleyip buzluğa atıyorum ve istediğim zaman çıkarıyorum ..Ohh mis gibi afiyetle her daim açmaların evimde oluyor.

Bu pazar kahvaltısında sizin de sofranızda yerini almalı bu açmalar..

Sözü uzatmayalım, hazırsanız lezzet garantili açma tarifine başlayalım

AÇMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2,5 su bardaği süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullanıyorum hep)
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Alabildiği kadar un

Aralarına sürmek için; tereyağı

Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta, susam, çörekotu

AÇMA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir yoğurma kabına yaş mayayı alın. Üzerine şekeri ilave edin. Küçük bir cezvede sütü ılıtıp onu da döktükten sonra bu şekilde 10 dakika bekleyin.

✔️ Ardından sıvı yağı ile edip yoğurmaya başlayın. Tuzu daha sonra dökeceğiz. Tuz ile mayanın direk temas etmemesi gerekiyor. Gittiğim yemek kursundaki hocamız söyledikten sonra hep bu şekilde uyguluyorum cidden farkediyor.

✔️ 1 su bardağı kadar unu ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu aşama tuzu dökün. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan hamurunuz olmalı. Sakın unu fazla kaçırmayın.

✔️ Pürüzsüz hamurunuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalamaya bırakın.

✔️ Bu arada bir miktar tereyağını oda sıcaklığına getirin. Sürülebilir bir kıvam olmalı.

✔️ Hamuru bezelere ayırın. Ben 12 beze yaptım. Her bir bezeyi tezgahta elinizle inceltin ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını güzelce üzerine sürün. Rulo yapıp bir ucundn bükün ve fotoğraftaki gibi birleştirin.

✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip açmaları koyun. Bu şekilde 30 dakika mayalandırın.

✔️ 1 büyük yumurtanın sarısını açmaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Dilerseniz susam, çörekotu ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin.

✔️ Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekleyin. Sonra bezi çekebilirsiniz. Yumuşacık pamuk gibi açmalarınız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Not: Açmalar soğuduktan sonra mutlaka kapalı bir kapta muhafaza edin, kurumasın. Ben arkamı dönmeden bitiyor pek fırsat kalmıyor ama yine de aklınızda olsun:)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler