Parmakları Yemeye Hazır Olun Kahvaltıların Vazgeçilmezi Sucuklu Kaşarlı Simit Pide Tarifi

Parmakları Yemeye Hazır Olun Kahvaltıların Vazgeçilmezi Sucuklu Kaşarlı Simit Pide Tarifi
Simit ve pide Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi adeta. Bugün kahvaltıya ne yapsam diyenlere kaşarlı sucuklu simit pide tarifi vereceğiz.

Bazıları simite bazıları pideye bayılır. Bugün sizi hem pide hem simit lezzetini alabileceğiniz bir lezzetle tanıştıracağız.

İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaşın paylaştığı sucuklu, kaşarlı simit pide kahvaltılarınıza çok yakışacak. Biz de sizler için derledik. Görünümü lezzeti şahane.

Pazar kahvaltısına hemen hamuru yoğurup yapmalık bir tarif buyrun...

SUCUKLU KAŞARLI SİMİT PİDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 5 adet küp şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzerine;

  • yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 su bardağı kavrulmuş susam

Ayrıca;

  • 2 parmak Sucuk
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Not: Bardak ölçüsü 250ml

SUCUKLU KAŞARLI SİMİT PİDE TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?

✔️ Karıştırma kabına mayayı alın. Üzerine şekeri, ılık suyu ve sütü ekleyip 10 dakika dinlendirin. Sıvı yağı, tuzu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 1 saat mayalandırın.

✔️ Mayalanan hamuru 24 beze yapın ve oval şekil verin.

✔️ Bir kasede pekmez ile suyu karıştırın. Pideleri önce pekmeze sonra susama batırın. Parmağınızla hafif bastırıp pide şekli verin.

✔️ Önce kaşar sonra domates, biber ve sucuk koyun.

✔️ 10 dakika tepside bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişirin. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler