Pamuk gibi yumuşacık patates dolgulu pide tarifi nasıl yapılır? İşte patates dolgulu bazlama

Pamuk gibi yumuşacık patates dolgulu pide tarifi nasıl yapılır? İşte patates dolgulu bazlama
Türk Mutfak kültüründe pide, oldukça geniş bir yere sahiptir. Yumurtalısından kavurmalısına, kaşarlısından ıspanaklısına çeşit çeşit lezzetler mideleri bayram ettirir. Bugün fırında patates dolgulu enfes bir pide tarifi vereceğiz .İşte hamur işi severlerin gönlünü fethedecek o lezzetin tam tarifi

Pide, ülkemizin vazgeçilmez hamur işlerinin başında gelir. Tereyağlı, fırından yeni çıkmış pidelere kim hayır diyebilir ki! Hele içinde patates püresi varsa.. off offf... Üstelik yapımı oldukça kolay. hamuru yoğurup patatesi haşladınız mı kısa sürede fırında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım...

Patates dolgulu pide için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli harcı için;

  • 1 kg haşlanmış patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 350- 400 gr kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için tereyağı

Patates dolgulu pidenin yapılışına geçelim:
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına şekeri, ılık sütü ve mayayı alıp karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Tuzunu ekleyin. Ele yapışan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
En son elinize çok az sıvı yağ ekleyerek yoğurup hamuru toparlayın. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ İçini hazırlayalım. Patatesin kabuğunu soyup iri iri doğrayın. Suda yaklaşık 20-25 dakika haşlayıp suyunu süzün. Patatesleri sıcakken patates ezici ya da çatal ile ezin. Ilık sütü ilave ederek ezmeye devam edin. Tuzunu ve kaşar peynirini de ilave edip patates püresi kıvamına getirin.
✔️ Mayalanan hamurun havasını alın. Tezgahı hafif yağlayıp hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
✔️ Püre halindeki patatesleri de 3 eşit parçaya ayırıp bezelerin büyüklüğünde yuvarlayın.
patates-dolgulu-pide.jpg
✔️ Tezgaha bezelerden birini alıp hiç un kullanmadan elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Oklava kullanmanıza gerek yok. Hamurun ortasına patates topunu yerleştirip uç kısımlarını birleştirerek büyük bir beze oluşturun.
patates-dolgulu-pide-2.jpg
✔️ Elinizle hafif hafif bastırarak bezeyi büyütün. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tesisine yerleştirin. Tepsiye aldıktan sonra tekrar elinizle büyütün. Ortasına elinizle bir delik açın patates görünsün.
patates-dolgulu-pide-3.jpg
✔️ Üzerine hiç bir şey sürmeden önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin. Sıcakken üzerine tereyağ sürün. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Üst üste koyun
patates-dolgulu-pide-4.jpg

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Sevda'nın Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler