Tepsisi Bir Oturuşta Bitiyor! İşte Pratik ve Lezzetli Tereyağlı Sarımsaklı Poğaça Tarifi

Tepsisi Bir Oturuşta Bitiyor! İşte Pratik ve Lezzetli Tereyağlı Sarımsaklı Poğaça Tarifi
Türk Mutfağının leziz hamur işlerindendir poğaçalar. Sarımsak severlerin bayılarak yediği sarımsaklı poğaça nasıl yapılır? İşte pamuk gibi yumuşacık o lezzetin tüm püf noktaları...

Poğaça hepimizin sevdiği milli yiyeceklerden malum. Sarımsaklı poğaça da tarif listelerinize girecek ve yiyenin müdavimi olacağı lezzetlerden biri. Acaba yedikten sonra sarımsak kokarmı diye endişe ediyorsanız kesinlikle pişen saırmsak kokmuyor rahat olabilirsiniz. Özellikle kahvaltıya muhteşem oluyor.

Bildiğiniz gibi srımsak doğal bir antibiyotik. Uzmanlar sık sık sarımsak tüketmemin öneminden bahsediyor. Lezzetinin yanında sağlık açısından pek çok faydası olan sarımsağı sofralarımızdan eksik etmeyin bu tarifi mutlaka deneyin.

Sarımsaklı Poğaça için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 ader yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı un

Arasına sürmek için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik

İçi için:

  • 200 gr kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • Kekik

Su bardağı ölçüsü: 250 ml

Sarımsaklı poğaça tarifinin yapımına geçelim:
Yoğurma kabına ılık sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtayı ve tuzu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu aşamadan sonra un koymayın. Başlangıçta kıvamı cıvık gelebilir sonradan kıvamlı bir hamur olacak merak etmeyin. lezzetli pamuk gibi bir poğaçanın hamuru yumuşak, pürüzsüz ve neredeyse ele yapışacak bir kıvamda olmalı.Hamur sert olursa poğaçalarınız da sert olur unutmayın.
sarimsakli-pogaca-1.jpg
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Tereyağının içerisine , ezilmiş sarımsağı, kekiği ilave edip karıştırın.
sarimsakli-pogaca-2.jpg
Mayalanan hamuru tezgaha alın. 2 eşit parçaya ayırın. Sonra her birini tekrar 5 parçaya ayırıp toplamda 10 beze yapın.
sarimsakli-pogaca-3.jpg
Fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin.
sarimsakli-pogaca-4.jpg
Tezgaha çok az un serperek bezelerden birini merdane ile ince uzun olacak şekilde açın. Hazırladığınız sarımsakli harçı uç kısma çok gelmeyecek şekilde sürün.
sarimsakli-pogaca-5.jpg
Biraz da kaşar peyniri serpip yanlardan kapatarak rulo yapın ve fırın tepsisine yerleştirin. sarimsakli-pogaca-6.jpg
Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
sarimsakli-pogaca-7.jpg
Poğaçaların üzerini bir örtü ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Yumurtaya çok az zeytinyağı koyup fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Dilerseniz çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Alev Türken / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler