Pastane usulü cepli sandviç poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık cepli poğaça tarifi

Pastane usulü cepli sandviç poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık cepli poğaça tarifi
Poğaçalar, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Bugün size tek başına doyurucu ve besleyici olan cepli sandviç poğaça tarifi vereceğiz. Peki yumuşacık cepli sandviç poğaça nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? İşte püf noktalarıyla o lezzetin tarifi...

Bugün yine harika bir poğaça tarifi vereceğiz. Hem sunumu hem lezzeti ile göz dolduran cepli sandviç poğaları ,ster kahvaltıya, ister pikniğe, ister beslenmeye, ister 5 çayına yapıp hazırlayabilirsiniz. Bu poğaçaların ceplerine sevdiğiniz malzemeleri yerleştirip doyurucu ve besleyici hale getirebilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaça favorileri tarifleriniz arasına girmeyi hakediyor kesinlikle.

Cepli sandviç poğaça tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Aralarına sürmek için; 50 gr tereyağı

Aralarına koymak için; Domates, peynir, marul, salatalık

Cepli sandviç poğaçanın yapımına geçelim:
Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri ve ılık sütü alıp 10 dakika bekletin. Sıvı yağı ve tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini streç filmle sarıp yarım saat mayalandırın.
cepli-sandvic-pogaca.jpg
Mayalanan hamuru nazikçe yoğurup havasını alın.Hamurdan mandalin büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkıyor). Bezelerden birini alıp pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Üzerine erittiğiniz tereyağını fırçayla her yerine sürün.
cepli-sandvic-pogaca-1.jpg
Hamuru ikiye katlayıp tekrar yağlayın.
cepli-sandvic-pogaca-2.jpg
Tekrar yağlayıp ikiye katlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Küçük bir kaseye yumurta sarısı koyup üzerine süt ekleyip fırçayla poğaların üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ara katlarına domates, marul, peynir yerleştirip sandviç şeklinde hazırlayın.
cepli-sandvic-pogaca-3.jpg

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Şenel Özkurt / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler