Pastane usulü cepli sandviç poğaça nasıl yapılır? Yumuşacık cepli poğaça tarifi
Bugün yine harika bir poğaça tarifi vereceğiz. Hem sunumu hem lezzeti ile göz dolduran cepli sandviç poğaları ,ster kahvaltıya, ister pikniğe, ister beslenmeye, ister 5 çayına yapıp hazırlayabilirsiniz. Bu poğaçaların ceplerine sevdiğiniz malzemeleri yerleştirip doyurucu ve besleyici hale getirebilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaça favorileri tarifleriniz arasına girmeyi hakediyor kesinlikle.
Cepli sandviç poğaça tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Aralarına sürmek için; 50 gr tereyağı
Aralarına koymak için; Domates, peynir, marul, salatalık
Cepli sandviç poğaçanın yapımına geçelim:
Yoğurma kabına mayayı, toz şekeri ve ılık sütü alıp 10 dakika bekletin. Sıvı yağı ve tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini streç filmle sarıp yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru nazikçe yoğurup havasını alın.Hamurdan mandalin büyüklüğünde bezelere ayırın. (15 adet beze çıkıyor). Bezelerden birini alıp pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Üzerine erittiğiniz tereyağını fırçayla her yerine sürün.
Hamuru ikiye katlayıp tekrar yağlayın.
Tekrar yağlayıp ikiye katlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Küçük bir kaseye yumurta sarısı koyup üzerine süt ekleyip fırçayla poğaların üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ara katlarına domates, marul, peynir yerleştirip sandviç şeklinde hazırlayın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Şenel Özkurt / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.