Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Doyurucu ve besleyici otlu kaygana tarifi

Kahvaltıya ne yapsam diyenlere: Doyurucu ve besleyici otlu kaygana tarifi
Kaygana, yumurta ile yapılan harika bir kahvaltılıktır. Dereotu, maydanoz, soğan, pazı gibi otlarla hazırlanan haline ise otlu kaygana denir ve daha lezzetlidir. Peki Otlu Kaygana nasıl yapılır ? Otlu Kaygana için gerekkli malzemeler nelerdir ? İşte tam ölçülü Otlu Kaygana tarifi

Akıtma, krep, kaygana hepsinin ana malzemeleri yaklaşık aynı aslında. Ben en çok otlu kaygana seviyorum. İçerisine sadece derotu, maydanoz ve soğan koyuyorum. Karadenizli bir arkadaşımda ısırgan otu ve mısır unlusunu yemiştim, o hali de güzeldi. Annesinin hamsili bile yaptığını söylediğinde gözlerimin nasıl açıldığını hatırlıyorum. Neyse herkes kendine göre çeşitlendirebilir değil mi:) Hem kolay hem zahmetsiz hem de doyurucu bu tarifi kesinlikle deneyin. Ben bazen pişirdikten sonra krem peynir sürüp rulo yapıyorum ve iki parmak kalınlığında kesiyorum. Üzerlerine kürdan batırınca sunumu çok şık oluyor.

Otlu Kaygana Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 3 adet yumurta (Yumurta küçükse 4 adet kullanın)
➞ 1 su bardağı süt
➞ 1 su bardağı un
➞ 1 adet kabartma tozu
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ Maydanoz
➞ Dereotu
➞ Yeşil soğan
➞ Tavanın tabanını yağlamak için çok az tereyağı

Otlu Kaygana Nasıl Yapılır?
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı, sütü ekleyip mikserle çırpın.
✔️ Unu, tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ İnce kıyılmış maydanozu, dereotu, yeşil soğanı ekleyip spatula ile (mikserle yapmayın) karıştırın.
✔️ Tavaya çok az tereyağ koyun. 1 kepça kadar hamurdan koyup arkalı önlü pişirin.
✔️ Tüm hamuru aynı şekilde pişirin.
✔️ Kayganaları üst üste yerleştirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler